Освештана црква на Јастрепцу

307

НОВИ БИСЕР УСРЕД ШУМЕ

Текст: Живомир Миленковић,

Фото: Архива Трајал Корпорације

Цркву Христа Спаситеља на Јастрепцу, најшумовитијoj планини Србије, освештао је Епископ крушевачки Давид са свештенством Епархије, а присуствовали су: градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић и домаћин – генерални директор „Трајал корпорације“ Милош Ненезић и бројни гости.

– Овај драгуљ на врховима јастребачким, нови у низу духовних бисера наше Епархије биће заштита Граду Крушевцу, а сви путеви воде ка храму. Захваљујемо се градоначелници и ктиторима, домаћинима новог рођења цркве што освештање храма Христа Спаситеља јесте. Светлост хоће тишину, једно промишљено сијање, једно блистање спонтано које никог неће повредити него ће сваког обогатити и украсити. Ето нека буде однос овога храма према свима који му долазе такав, а нека се тако осећају и они који ће му притицати, благословио је владика Давид.

Према речима Милоша Ненезића, генералног директора „Трајал Корпорације“, подизањем цркве Христа Спаситеља завршава се овогодишњи циклус радова на Јастрепцу на чијем оживљавању се ради већ више година, а опус је импозантан.

– Желимо да оживимо Јастребац и у сталном обогаћивању понуде ми идемо према целом спектру асортимана. Сада је то црква Христа Спаситеља и са тиме завршавамо овогодишњи циклус радова, а ако временски услови дозволе завршићемо и теретану на отвореном и један мини–бар поред ње, јер вежбачима треба освежење. Заједно са Авантура парком, зип лајном, игралиштем за децу, два хотела, летњиковцем, пешачким стазама које смо обележили то је овогодишњи опус, истиче Ненезић.

Опширније прочитајте у нашем штампаном издању

Original Article