Ode Frajdenberg u bankare

19
Youtube/Sky News Australia
Džoš Frajdenberg

Dok bivši premijer Australije Skot Morison drži tirade u kojima sada (gle čuda) poziva građane da ne veruju vlasti, njegov nesuđeni naslednik Džoš Frajdenberg našao je novi posao.

Doskorašnji savezni blagajnik i Morisonova desna ruka u bivšem kabinetu otišao je iz politike u – bankarstvo.

Frajdenberg se zaposlio u multinacionalnoj investicionoj banci “Goldman Saks“, kao stariji regionalni savetnik za Aziju i Pacifik.

– Srećni smo što smo u “Goldman Saks“ doveli osobu kao što je Džoš, sa bogatim iskustvom u javnom i privatnom sektoru, dobrim vezama i uvidom u aktuelne prilike. Frajdenbergovo značajno razumevanje geopolitičkih i ekonomskih pitanja doneće veliku vrednost našim klijentima u regionu i šire – rekao je Kevin Snider, kopredsednik te banke za Aziju i Pacifik.

Frajdenberg nije nov u svetu investicionog bankarstva, pošto je ranije radio za Dojče banku pre nego što je ušao u Savezni parlament.

– Drago mi je što sam se pridružio “Goldman Saksu“, koji je eminentni savetnik za spajanja, akvizicije i tržišta kapitala za klijente širom sveta – rekao je bivši savezni blagajnik.

Frajdenberg je na majskim izborima izgubio sedište Kujong u Melburnu od nezavisne kandidatkinje Monik Rajan i tako ostao bez aktivnog političkog angažmana.

Prema mišljenju mnogih, on je bio idealan kandidat za mesto novog lidera Liberalne stranke, koju sada vodi bivši ministar odbrane Piter Daton.

Original Article