Kanonada raznela Orlove

123
Vesti
Sevale su i varnice u drugom poluvremenu

Snovi Belih orlova o istorijskom uspehu u Kupu Australije raspršili su se kao mehurići od sapunice pred silinom naleta Oukli Kenonsa.

Gosti iz Melburna ostvarili su ubedljivu pobedu u Bonirigu i zasluženo se plasirali u osminu finala najmasovnijeg fudbalskog takmičenja na kontinentu – 0:5 (0:1).

Po kišovitom vremenu i teškom terenu, koji je na pojedinim mestima ličio na pravu kaljugu, u prvih 45 minuta vodila se izjednačena borba s premalo dobrog fudbala.

Greške su se nizale na obe strane, a prilike za gol mogle su da se nabroje na prste jedne ruke.

Prvu šansu imali su gosti u 18. minutu, a odmah posle tog prvog udarca u okvir gola, defanzivac Boniriga Brejdi Smit morao je da požrtvovanim uklizavanjem sprečava novu stopostotnu priliku rivala.

Fudbaleri Ouklija su poveli u 32. minutu, posle akcije koja nije mirisala na gol. Ipak, napadač Džo Gest se našao sam na petercu između Šubare i Kajpersa i lobovao loše postavljenog golmana Figerou.

Od Boniriga smo videli premalo u prvom poluvremenu, tek jedan šut Pitersona pored gola i previše petljanja po levoj strani terena, dok je suprotni bok ostao potpuno neiskorišćen.

Domaći su u nastavku sve karte bacili u napad, ali su pritom bespotrebno krenuli grlom u jagode i opasnim gostima ostavili suviše brisanog prostora između svojih linija, a naročito u poslednjoj trećini terena.

Odbrana Ouklija zaustavlja prodor Pitersona

Za kvalitetnu ekipu Ouklija, koja je jedan od glavnih kandidata za titulu prvaka Premijer lige Viktorije, to je bio poklon kakav se ne ispušta.

Usledila je prava kanonada, u kojoj je potpuno nastradala mreža Belih orlova. Ostavljen na vetrometini, golman Figeroa nije mogao ništa da učini kako bi zaustavio precizne šuteve Lukasa u 57, Klarka u 67. i 73. i Dekera u 78. minutu.

Na suprotnoj strani videli smo samo usamljeni pokušaj Smita u 69. minutu, ali je golman gostiju bio budan i u toj situaciji.

Utisak je da je i trener Orlova prekasno reagovao s izmenama, uvodeći Pavićevića i Karanca u igru tek kada je favorizovani gost vodio sa nedostižnih 3:0.

Ipak, ključni problem najvećeg srpskog kluba u Australiji je što u svojim redovima nema pravog dirigenta, kreativnog igrača na sredini terena, sposobnog i spremnog da preuzme odgovornost za organizaciju igre i „hrani“ napadače upotrebljivim pasovima.

Beli orlovi su protiv Ouklija igrali u sastavu: Figeira, Kajpers (od 80. Jež), Gil, Šubara, Krljar (od 71. Pavićević), Smit (od 71. Karanc), Galavej, Iv, Lam, Kadrić, Piterson.

Nema predaha, stižu Spartansi

Fudbaleri Boniriga će posle teškog poraza u Kupu morati brzo da zbiju redove jer ih već ove subote čeka naredni prvenstveni meč. Orlovi će na domaćem terenu dočekati Blektaun Spartanse u utakmici 20. kola Prve lige Novog Južnog Velsa.

Meč je zakazan za 16.30 u Sportskom centru u Bonirigu, a šansu bi mogli da dobiju i igrači koji u prethodnim susretima nisu imali zapaženu minutažu, poput talentovanog Ježa, zatim Mandića, Stegnjaića, Belca…

Kup Australije

Šesnaestina finala:

Beli orlovi – Oukli Kenons 0:5

Bentli Grins – Brodmedou Medžik 2:1

Mindil Ejsis – Avondejl 0:6

Armadejl – Modburi Džets 2:5

Hajdelberg J. – Brizbejn Rour (27. jul)

Brizbejn Siti – Kokburn Siti (27. jul)

Adelajd Siti – Logan Lajtning (27. jul)

Vulongong Junajted – Grin Gali (27. jul)

Megpajs – Mekartur (30. jul)

Njukasl Džets – Adelajd Junajted (30. jul)

Sidnej – Central Koust Mariners (31. jul)

Hamilton Olimpik – Melburn Siti (2. avgust)

Sidnej Junajted – Monero Panters (3. avgust)

Vestern Junajted – Melburn Viktori (3. avgust)

Peninsula Pauer – NWS Spirit (3. avgust)

Devonport Siti – Velington (3. avgust)

Original Article