Za Srbiju mirnog sna

160
Agencija Sana
Važan korak: Delegacije dogovorile detalje saradnje

Internacionalni univerzitet iz Novog Pazara i Policijski sindikat Srbije potpisali su sporazum o saradnji koji će, prema tvrdnjama obe strane, značajno unaprediti naučni i praktični deo studija bezbednosti na ovom Univerzitetu, ali i doprineti daljem jačanju stručnih kadrova u MUP i bezbednosti Srbije.

Sporazum su u ime ove visokoškolske ustanove i jednog od najuticajnijih sindikata u Ministarstvu unutrašnjih poslova potpisali rektor Internacionalnog univerziteta iz Novog Pazara, prof. dr Suad Bećirović i Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

– Uspostavljanje saradnje sa Policijskim sindikatom Srbije za nas je bitan korak. Želimo da naši studenti imaju kontakt sa stručnim organizacijama kako bi se što bolje upoznali s radom i stekli praktična znanja iz ove oblasti. Pored saradnje koju imamo sa drugim visokoobrazovnim ustanovama, bitno je da uspostavimo i ovakav oblik saradnje koja će biti od koristi i nama, ali i ovom sindikatu jer će imati priliku da se upozna sa resursima i sa teorijskim znanjima i kapacitetima našeg univerziteta – istakao je Bećirović.

Potpisivanje sporazuma: Veljko Mijailović i dr Suad Bećirović

Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović kaže da se uvezivanjem naučno-obrazovnih ustanova i policije stvara “zdrav osnov” da Srbija u budućnosti bude još bezbednija.

– Ovo je način kako se ulaže u budućnost MUP. Internacionalni univerzitet se izdvaja po činjenici da na ozbiljan način izučava kriminalistiku i to zahvaljujući stručnom, profesorskom kadru. Važno je da nauka uđe u policiju i da policija počne da crpi tu snagu naučnog sektora. To nam je garancija da ćemo u budućnosti kao društvo biti mnogo bezbedniji – istakao je Mijailović.

Sanjin Mašović

Za stručnog saradnika u nastavi na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru imenovan je predsednik Sindikalne grupe Novi Pazar PSS-a Sanjin Mašović.

Ovaj inspektor Odeljenja kriminalističke policije u Novom Pazaru ne samo što je više put odlikovan, već je završio čak tri fakulteta i trenutno privodi kraju svoje master studije na Kriminalističko policijskom univerzitetu u Beogradu.

Mašović je već imao pozive tri fakulteta da bude gostujući predavač, ali se ipak odlučio za univerzitet u rodnom Novom Pazaru.

On će imati priliku da svoja stečena znanja, kako teorijska tako i praktična, prenese na studente ovog univerziteta među kojima su i policijski službenici iz regiona.

Veljko Mijailović i dr Suad Bećirović

– Čast je što ću imati priliku da sa elitom ovog društva, izvrsnim profesorima i asistentima, radim i dam svoj maksimum na edukaciji budućih intelektualaca u jednom od najprestižnijih univerziteta u Srbiji na kome su svi departmani akreditovani. Istovremeno, nastaviću da pružam maksimalnu podršku Policijskom sindikatu Srbije, kao jednom od najmnogobrojnijih policijskih sindikata koji je na delu pokazao da se istinski zalaže ne samo za prava zaposlenih u MUP, već i da mu je cilj i stalno usavršavanje pripadnika policije – ističe Sanjin Mašović, predsednik Sindikalne grupe PSS za Novi Pazar.

Predsednik PSS, Veljko Mijailovic istice da je izuzetno važno da stručnjaci, koji su ujedno i uzorni policajci, čine kadar Policijskog sindikata Srbije, te mu je posebno drago što će upravo predsednik SG PSS imati priliku da bude direktna sprega između Policijskog sindikata Srbije i Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru.

Posle potpisivanja sporazuma o saradnji, delegacija PSS upoznata je s prostornim kapacitetom u okviru kojeg funkcioniše Internacionalni univerziter sa sedištem u Novom Pazaru.

Novi projekti

Rukovodilac Departmana za pravne nauke Internacionalnog univerziteta dr Samra Dečković naglasila je da će, na osnovu sporazuma sa PSS, studenti učestvovati u realizaciji brojnih projekata.

– Studenti će učestvovati u radu na novim projektima u koordinaciji sa predstavnicima Policijskog sindikata Srbije čime će na najbolji način unaprediti znanja stečena na našem Univerzitetu – istakla je Samra Dečković.

Original Article