Google olakšava upravljanje lozinkama na svim platformama

146

pixabay.com

Korisnici Chromea će dobijati upozorenja ukoliko Google smatra da su sačuvane lozinke bile kompromitovane.

Google ažurira svoj servis za upravljanje lozinkama, kako bi olakšao njegovo korišćenje i načinio ga doslednijim na svim platformama. Alatka bi korisnicima mogla da pomogne i da svoje naloge načine bezbednijim, nakon nadogradnje.

Pored ovoga, Google omogućava da iskustvo upravljanja lozinkama bude isto iskustvo i u Chrome i u Android okruženju. Automatski će grupisati lozinke za iste sajtove i aplikacije.

Korisnici će sada moći da direktno dodaju lozinke u Google Password Manager, kao i da ih sačuvaju kada se loguju u nalog. Google sugeriše da će Android korisnici moći da se na sajtove loguju brže pomoću “touch-to-login” funkcije, koja će biti dostupna u dnu ekrana.

Kompanija ističe i da će obaveštavati korisnike preko Password Checkup ekrana, ukoliko primeti da se koriste kompromitovani kredencijali. Android korisnici će dobijati i upozorenja o slabim i već korišćenim lozinkama.

Obaveštenja o kompromitovanim lozinkama će biti dostupna i za korisnike na iOS, Windows, MacOS, Linux i Chrome OS platformama.

Original Article