Wizz Air – U planu nove linije iz regiona

343

Wizz Air želi da iskoristi neodlučnost drugih avio kompanija pri obnavljanju pojedinih linija

Low cost avio kompanija Wizz Air bi uskoro mogla da najavi još novih linija iz regiona, iako pandemija koronavirusa Covid-19 i dalje nije prošla.

Nakon što je najavila novu liniju za Salcburg iz Beograda, Skoplja i Tuzle, kao i nakon najave otvaranja baza u Milanu i Prištini, popularna low cost avio kompanija bi uskoro možda mogla da nam priredi još neko lepo iznenađenje.

Kako to objašnjava izvršni direktor avio kompanije Wizz Air, Jožef Varadi (Jozsef Varadi), u ovoj avio kompaniji prate želje ljudi, a oni trenutno imaju veliku želju da putuju. „Oni žele da putuju, ali ne za godinu dana, već odmah”, navodi Varadi.

Zbog toga u low cost avio kompaniji žele da predvide koje će to destinacije biti najtraženije u narednom periodu, kako bi preduhitrili konkurenciju koja tek započinje svoj oporavak nakon koronavirus krize. Kako navode u avio kompaniji, moguće su nove linije tokom leta.

Wizz Air je bila prva avio kompanija koja je započela letove sa mnogih aerodroma u regionu, poput letova iz Beograda, Sarajeva, Podgorice, Tuzle i Niša. Ona je sada skoro pa potpuno obnovila broj letova na svim linijama na nivo koji je imala pre početka koronavirus krize. Uz to, Wizz Air je nedavno najavio i nove linije iz Sofije, Bukurešta i Tirane. U low cost avio kompaniji planiraju i da povećaju broj letova na pojedinim linijama poput linije Niš Memmingen.

Wizz Air očekuje da će tokom leta obnoviti 60% svojih kapaciteta, a da će od septembra putnicima ponuditi 80% letova koje je obavljala ranije. Ovi planovi su podložni promeni u zavisnosti od odluka međunarodnih institucija i državnih organa.

autor: Playtravel

10. jun 2020.

Original Article