Wizz Air privremeno obustavlja linije iz regiona

334

Obustava linija na dve nedelje usled pooštravanja ograničenja širom Evrope za putnike iz našeg regiona

Low cost avio kompanija Wizz Air odlučila je da privremeno obustavi više linija iz Beograda, Skoplja, Sarajeva, Tuzle, Niša, Ohrida i Podgorice usled novih ograničenja evropskih država usled porasta broja zaraženih koronavirusom Covid-19.

Nakon što je Wizz Air objavio da će odložiti svoju ekspanziju sa aerodroma „Nikola Tesla” u Beogradu, sada je iz avio kompanije saopšteno da će letovi na liniji Beograd Larnaka biti obustavljeni do 2. avgusta, a letovi za Salzburg i Maltu do 3. avgusta.

Iz svoje baze u Skoplju avio kompanija Wizz Air neće leteti za Maltu do 4. avgusta, za Milano do 5. avgusta, za Salzburg i Hanover do 17. avgusta, za Larnaku, Budimpeštu (od ove nedelje) i Bremen sve do 19. avgusta, a do Bratislave i Barselone do 20. avgusta. Wizz Air će smanjiti broj letova i ka drugom aerodromu u Severnoj Makedoniji, pa su privremeno obustavljene linije iz Ohrida za Malmo (do 3. avgusta) i Milano (do 19. avgusta).

Low cost avio kompanija Wizz Air će takođe biti primorana da obustavi letove između Beča i Tuzle, Prištine, Ohrida, Niša i Podgorice barem do početka avgusta usled odluke Vlade Austrije da se zabrane letovi iz određenog broja država. Ipak, avio karte za ove linije su idalje u prodaji. I avio kompanija Austrian Airlines je zvanično saopštila da će obustaviti letove iz Beča ka destinacijama regiona sve do 31. jula 2020.

Iz Bosne i Hercegovine, Wizz Air je obustavio letove iz Tuzle za Salcburg, a iz Sarajeva liniju za Budimpeštu.

Raspored letova je podložan dodatnim uzmenama.

autor: Playtravel

15. jul 2020.

Original Article