Wizz Air – Pokreće letove uz nova pravila

417

Bezbednost putnika na prvom mestu: na letove samo za zaštitnim maskama

Low cost avio kompanija Wizz Air počela je da obnavlja letove na nekim linijama nakon što su donesene odluke o popuštanju preventivnih mera u pojedinim državama Evrope, a to je praćeno uvođenjem novih pravila putovanja.

U saopštenju koje je potpisao izvršni direktor avio kompanije Wizz Air, Jožef Varadi (József Váradi), putnici će morati da poštuju nekoliko obaveznih pravila.

Zaštitne maske

Putnici će na svim letovima od danas pa nadalje morati obavezno da nose zaštitne maske za lice. Kabinsko osoblje će takođe nositi zaštitne maske, kako bi se osigurala maksimalna zaštita od virusa. Putnici se takođe ohrabruju da nose i druge vidove zaštite, kao što su rukavice i viziri.

Fizičko distanciranje i higijena

Iz avio kompanije mole sve putnike da uvek budu na fizičkom odstojanju od drugih tokom ukrcavanja i izlaska iz aviona, a raspored sedenja će takođe biti takav da uzima u obzir što veće distanciranje putnika.

Svi avioni u floti low cost avio kompanije Wizz Air će svakodnevno biti dezinfikovani, avioni poseduju HEPA filtere koji zaustavljaju 99,97% svih virusa i bakterija, a putnici će dobijati i higijenske maramice za ruke.

Ostale mere

Wizz Air navodi da će povećati limit za beskontaktno plaćanje tokom letova, a Wizz Air magazin će biti dostupan samo u onlajn izdanju kako bi se smario rizik od prenošenja zaraze. Low cost avio kompanija takođe savetuje putnike da razmotre kupovinu Wizz Flex dodataka za avio karte ukoliko nisu sigurni za tačan datum putovanja, a kao dodatni motiv navode sniženu cenu ove usluge.

Kako je navedeno u saopštenju avio kompanije Wizz Air, avioni će uskoro da polete iz baza avio preveznika u Velikoj Britaniji i Austriji, jer su ove države počele da ukidaju zabrane koje su postavljene sa ciljem prevencije širenja epidemije koronavirusa Covid-19. Iz avio kompanije se nadaju da će i ostali letovi biti pokrenuti uskoro, ali tek onda kada bude minimalizovan rizik za putnike.

autor: Playtravel

4. maj 2020.

Original Article