Успех наших студената У Кини освојили сребро

249

Финале шестог кинеског интернационалног такмичења студената ,,Интернет+ за иновације и предузетништво” одржано је од 17. до 20. новембра, на Универзитету технологије Јужне Кине. Услед пандемије ковида-19, финале такмичења је одржано онлајн. Учесници су се такмичили у више категорија, а у категорији „Иновације”, мешовити тим Факултета техничких наука из Новог Сада и Универзитета у Шенжену, који је предводио Мијат Кустудић (мастер инжењер ФТН, Нови Сад и докторанд на Универзитету „Шенжен“) освојио је сребрну медаљу, постигавши највиши успех за оба универзитета на овом такмичењу.

У конкуренцији је било више од 1,47 милиона пројеката. Учествовали су студенти са 4186 универзитета (3028 из Кине и 1158 из иностранства, укључујући и универзитете: „Оксфорд“, „Кембриџ“, „Харвард“, „Стенфорд“ и многе друге). Број учесника, број пројеката, као и број универзитета који су учествовали, достигао је рекордно висок ниво.

Тим који је победио предводио је наш Мијат Кустудић. Поред њега ту је и Новосађанка Маја Гулан, инжењер пројекта. Дипломирала је и мастерирала на Пројектном менаџменту Факултета техничких наука у Новом Саду, а тренутно је студент на докторским студијама на Колеџу за менаџмент Универзитета „Шенжен“, Кина. Трећи наш члан је Никола Кустудић, такође из Новог Сада, компјутер–инжењер пројекта. Дипломирао је и мастер студије завршио на Одсеку за архитектуру Факултета техничких наука у Новом Саду, где је тренутно и студент докторских студија. Остатак тима чине Хафиз Мустансар Јаваид, из Пакистана, и Тинг Хи, из Кине, обојица са Универзитета „Шенжен“.

Опширније прочитајте у нашем штампаном издању

Original Article