ToMontenegro bi mogla da počne sa radom i pre aprila

270

ToMontenegro će biti sličniji low cost avio kompanijama!

Nova crnogorska avio kompanija ToMontenegro bi po najnovijim informacijama mogla da počne da radi i pre 1. aprila ove godine.

To navodi državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija Crne Gore Zoran Radunović, koji objašnjava da bi nova avio kompanija mogla da počne da radi uskoro pod uslovom da ona od avio kompanije Montenegro Airlines nasledi iskustvo, rad, znanje i kodšer sporazume. U suprotnom slučaju, Radunović očekuje da će situacija biti značajno teža.

Iz crnogorske vlade navode da će avio kompanija ToMontenegro biti poput low cost avio kompanija koja će imati minimalne troškove. Takođe, navodi se i da će određen broj zaposlenih avio kompanije Montenegro Airlines dobiti posao u novoj avio kompaniji.

Radunović je objasnio da je avio kompanija Montenegro Airlines trpela velike gubitke i da nije bilo prostora da se nastavi nesmetan saobraćaj.

To je bio glavni razlog zašto je Vlada Crne Gore donela nedavno odluku da ukine avio kompaniju Montenegro Airlines, zbog čega je avio kompanija Air Serbia povećala broj letova ka Tivtu i Podgorici.

autor: Playtravel

19. januar 2021.

Original Article