“To je pretnja po čovečanstvo!”

201
Tanjug/AP
Dmitrij Medvedev i Vladimir Putin

Sjedinjene Američke Države znaju da brutalno i primitivno nametnu svoju volju, izjavio je zamenik predsednika Saveta za bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev.

On se u objavi na svom kanalu na Telegramu zapitao: “Ko viče na sav glas kako je potrebno suditi Rusiji i zbog toga angažovati međunarodne organizacije?“

“Svima je poznato ko je najvatreniji zastupnik te ideje. I veoma dobro se potrudio da po celom svetu poseje haos i pustoš pod maskom ozloglašene ‘prave demokratije’. Zna da brutalno i primitivno nametne svoju volju, koristeći novac, beskarakterne vazale, koje po potrebi naziva ‘saveznicima’“, i najkvalitetnije oružje, naglasio je Medvedev. On je takođe podsetio na mnogobrojne ratove i sukobe u kojima su učestvovale SAD.

Kažnjavanje Rusije – pretnja po čovečanstvo

Ruski političar je istakao da je ideja o kažnjavanju zemlje sa najvećim nuklearnim potencijalom apsurdna i potencijalno preteća za postojanje čovečanstva.

“Govoreći na Međunarodnom pravnom forumu u Sankt Peterburgu nazvao sam suludim sve pokušaje uspostavljanja tribunala ili sudova za takozvanu istragu dejstava Rusije. Ti predlozi nisu samo pravno ništavni. Ideja da se kazni zemlja koja poseduje najveći nuklearni potencijal, apsurdna je sama so sebi. Takođe, predstavlja potencijalnu pretnju za postojanje čovečanstva“, napisao je on na svom kanalu na Telegramu.

Zbog početka specijalne operacije Rusije u Ukrajini, rusko-američki odnosi naglo su pogoršani.

Original Article