Све што нисте знали о корони открићете у његовом роману: Милан Миличић предвидео пандемију пре 5 година

312

Све што нисте сазнали од нашег Кризног штаба наћи ћете у овој књизи. Написана пет година пре епидемије корона вируса, а игром судбине објављена баш сада, она приказује једно од могућих објашњења овога што нам се управо дешава или онога што ће догодити уколико допустимо да и даље директори продаје управљају нашим светом. Аутор приче је економиста узбудљиве биографије, који данас ради као – директор продаје!

Фраза „чита се у даху“ не важи за роман „Битка за Европу“. Ова књига се чита у пола даха јер не стигнете другу половину ни да удахнете пре него што ново узбуђење не замени старо на страницама пред вама. Незгода са оваквим штивом је што га је немогуће препричати, а не открити читаоцима да је „собар убица“.

Не само зато што је кум писца књиге, али наш познати сценариста и професор драматургије Ђорђе Милосављевић, био je одушевљен рукописом који му је Милан Миличић послао на рецензију. Уз три мање замерке, саопштио је да би волео од тога да створи сценарио за акциони филм.

Укратко – једна пошиљка која је из Турске стигла на Балкан привукла је пажњу тајних служби неколико европских држава, посебно откако се пошиљка умножила и путем курира кренула у различите крајеве Европе. У тим пакетима је нешто што би могло да преполови становништво Старог континента. Опасни постојећи вирус великих богиња (вариола вера). Вештачки је ојачан и промењен у научним лабораторијама (научници руски, лабораторија америчка). Како, ко, за чији рачун и ко ће страдати, а ко преживети, оставићемо читаоцима да током једне непроспаване ноћи сазнају.

Главни јунаци су обавештајци војних служби безбедности Турске, Србије, Хрватске, Немачке и Француске, а међу негативцима има и Енглеза и Американаца. Главни међу главнима, они који предводе одред одабраних, су наши – Војин Вуковић, атлета, родом са Дурмитора, и његов, пензионисани па у службу враћени, шеф Гвозден Петровић, који мале тајне великих тајни тајних служби има у џепу.

Опширније прочитајте у нашем штампаном издању.

Original Article