Шта кажу планете

297

Човечанство на прекретници

У октобру смо имали повећање броја оболелих због ретроградног кретања Марса. Ретроградни Марс представља враћање на старе проблеме, борбу са истим непријатељем. Марс је ратник и он у тој борби из свих оружја напада Сатурна и Плутона, што представља неповољан аспект. Марс, између осталог, по астроанатомији, влада оксидацијом крви, „грудним болестима“, бубрезима, упалним процесима, па његова тренутно негативна позиција потенцира већ познате слабе тачке које напада актуелни вирус.

Због свог ретроградног кретања (привидног кретања уназад), могуће су појаве поновљених инфекција ковидом. Сатурн влада старијом популацијом, као и особама које пате од хроничних обољења, па су ове групе људи посебно угрожене. У случају „напада“ опасним болестима, код неповољног Сатурна, опоравак тече споро и тешко, уз дуготрајне последице. Плутон овој анализи, на жалост, додаје мрачне прогнозе, он представља опасност „која вреба иза ћошка“, из потаје.

Ипак, код нас је ситуација нешто лакша од светске јер је Србија у знаку Јарца, знаку чији је владар Сатурн. У том смислу знање и искуство „старог мудраца“ могу помоћи да се проблеми који следе лакше превазиђу – учимо на грешкама! Све до 18. децембра могуће је очекивати неколико пикова, односно повећања броја оболелих од вируса корона. Од тог датума, када Јупитер и Сатурн из сазвежђа Јарца пређу у сазвежђе Водолије, на глобалном плану осетиће се значајно олакшање, посебно за старију популацију. Млађа и средња генерација осетиће се млађе, полетније и опуштеније.

Следеће године, 28. јануара, пун Месец из сазвежђа Лава формираће са Марсом и Ураном из сазвежђа Бика, те Јупитером и Сатурном из сазвежђа Водолије комбиновани аспект, тзв. „фиксни Т квадрат“. Замишљени, четврти крак наћи ће се у сазвежђу Шкорпије, која може донети оздрављење, регенерацију, опоравак од болести које прете смртним исходима. Како Месец у Мунданој астрологији влада широким народним масама, могуће је да ће се управо у том периоду почети са масовном применом лека или вакцине која би могла коначно свет да ослободи ове пошасти.

Приредила Бранка Ковачевић

Опширније прочитајте у нашем штампаном издању

Original Article