“Sigma” sa partnerima iz Egipta osniva zajedničku kompaniju

95

PKS

Kompanija „Sigma“ iz Crvenke potpisala je danas dva memoranduma o razumevanju sa kompanijama „Technical Chemical Laboratories“ i „Rampex“ iz Kaira sa kojima će u Egiptu osnovati zajedničko preduzeće za proizvodnju ekoloških dezinfekcionih sredstava.

„Sigma“ će iz Srbije izvoziti njenu tehnologiju a zajedničkim ulaganjem (joint venture) sa dve egipatske kompanije, koje zapošljavaju 14.000 ljudi u tamošnjoj hemijskoj industriji, srpski proizvodi za dezinfekciju biće prisutni na tržištu celog afričkog kontinenta.

„Dogovor je da Sigma da opremu i tehnologiju, a dve povezane egipatske firme logistiku u proizvodnji i distribuciju dezinfekcionih sredstava na teritoriji Egipta. Takođe, egipatska kompanija bi plasirala gotove proizvode, kao i tehnologiju ostalim afričkim zemljama“, kaže Dragan Stevanović, sekretar Udruženje za hemijsku, gumarsku i industriju nemetala PKS.

Memorandume o razumevanju potpisali su Dragan Kapičić, vlasnik i direktor „Sigma Crvenka“ i dr Hoda Galal Jasa, (Hoda Galal Yassa), predsednica i izvršna direktorka HYassa Group, u čijem se vlasništvu nalaze obe egipatske kompanije.

U pitanju je višemilionska zajednička investicija, a finalizacija ugovora dve strane planirana je na jesen ove godine.

Inače, domaća kompanija „Sigma“ je vlasnik tehnologije „Hlorogen“, poseduje C znak za opremu, i jedini u zemlji imaju EU sertifikat da je njihovo sredstvo učinkovito na virus Sars-CoV-2, izazivača Covid-19.

Original Article