Radove na spomen-hramu u Mauthauzenu usporila korona

163

Pandemija koronavirusa usporila je radove na završnici spomen hrama „Svetih srpskih novomučenika“ na vojnom groblju u Mauthauzenu, te se pristupilo onim radovima koje je bilo moguće obaviti u radionici, zaključeno je na prošloj sednici građevinskog odbora za izgradnju spomen hrama.
Sastanku su prisustvovali episkop austrijsko-švajcarski Andrej, kao predsednik Odbora, protojerej-stavrofor Dragan Mićić iz Linca, sekretar Željko Malešević i telefonski Mladen Filipović, šef Predstavništva RS u Austriji.

Na sednici je bilo reči o završnoj fazi radova i o celokupnom napretku radova na spomen kapeli, koji je ostvaren. Građevinski planovi su zbog pandemije koronavirusa prilično usporeni i nije bilo moguće ostvariti planirano, zaključili su učesnici.

Ukazano je da se pristupilo radovima koje je bilo moguće obaviti u radionici, kao što su izrada ikonostasa, mozaika, kao i ikonopisanje i priprema Knjige mrtvih.

Vojno groblje Rajfendorf-Mauthauzen nalazi na svega dvadesetak minuta vožnje od Lin..

The post Radove na spomen-hramu u Mauthauzenu usporila korona appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article