Pomoć iz dijaspore za bolnicu u Pasjanu

314

Članovi organizacije Kosovsko Pomoravlje su, u ime zaposlenih, ali i svih korisnika zdravstenih usluga opšte bolnice u Pasjanu, izrazili su veliku zahvalnost dobrotvorima iz dijaspore, koji su ovim humanim gestom pružili značajnu pomoć i podršku Srbima koji žive u Kosovkom Pomoravlju.

Bolnica u Pasjanu jedina je zdravstvena ustanova u Kosovskom Pomoravlju pod okriljem Ministarstva zdravlja Republike Srbije i kao takva predstavlja jedan od stubova opstanka srpskog stanovništva na jugu Kosova i Metohije.

U okviru Zdravstvenog centra Gnjilane, ova bolnica pruža zdravstvenu zaštitu stanovnicima Gnjilana, Novog Brda, Kosovske Kamenice i Vitine, a njeni zdravstveni radnici leče pripadnike svih zajednica koje žive u tom delu Kosova i Metohije.

Porodilište u Pasjanu je stožer opstanka srpskog naroda u Gnjilanskom okrugu, a ova oblast je i jedan od retkih delova Srbije koji i pored teških životnih okolnosti, beleži pozitivan prirodni priraštaj. Od početka pandemije, u porodilištu u Pasjanu rođene su 22 bebe.

Original Article