Podrška i pomoć za decu sa KiM stiže iz Izraela

337

Na turniru su učestvovale fudbalske ekipe navijača ruskih Zenita i CSKA, izraelskog Makabija i beogradskog Partizana.

Kompletan prihod od turnira će preko humanitarne organizacije "Kosovsko Pomoravlje" (kosovskopomoravlje.org) biti upućen deci Kosova i Metohije.

Inicijatori ove akcije su Goran Mekić, Sandra Janićijević i Srđan Zlatanović, a pomoć je iz Švajcarske poslala i Violeta Zafirovska.

"Atmosfera je bila fantastična, svi su bili raspoloženi, nasmejani, ali i odgovorni. Oko 50 ljudi je sa tribina pružalo podršku. Sa obzirom na to da je od prošlog petka povećan broj zaraženih koronavirusom, da smo turnir održali po striktnim merama i da su nam zbog situacije mnogi otkazali učešće, kao i činjenice da je trenutno velika nezaposlenost, mi smo prezadovoljni učinkom i zahvalni svima na trudu i vremenu kao i donacijama, a prikupljeno je 2060 evra.

Svi su došli sa maskama na licu, držalo se pristojno rastojanje i pozdravljali smo se bez grljenja. Najvatreniji navijači su bile supruge igrača CSKA, koji su posle fenomenalne igre odneli trofej kući, mogu reći, apsolutno zasluženo. Među navijačima smo imali i predstavnike Crvene Zvezde i OFK Beograd.

Iako su Zenit i CSKA veliki rivali, što se moglo videti i u oštrini igre u finalu, svi učesnici su se poput jedne velike porodice na kraju radovali i slikali, jer nismo zaboravili da je naše okupljanje humanitarnog karaktera", kaže Goran Mekić za RTS.

Turniru su prisustvovali Mihajlo Tripić, prvi savetnik i konzul, zamenik šefa misije Srbije u Tel-Avivu, koji je i uručio pobednički pehar kapitenu tima grupe navijača CSKA, potpukovnik Milomir Isailović, izaslanik odbrane i Aleksandar Nikolić, počasni konzul Republike Srbije u Beer Ševi.

Original Article