Parastos generalu u Grenvilu

139
Vesti
Članovi uprave udruženja sa sveštenikom

U subotu, 23. jula, članovi uprave Udruženja boraca Kraljevske vojske “Draža Mihailović“, u sidnejskom Grenvilu, priredili su parastos svom generalu, vrhovnom komandantu Jugoslovenke vojske u otadžbini, osnivaču Srpskog četničkog pokreta, kao i svim borcima Ravnogorskog pokreta palim za časni krst časni i slobodu.

Potomci bivših boraca pod komandom Mihailovića, koji su posle Drugog svetskog rata, uhlebljenje našli u Australiji i sagradili Spomen-dom svom Čiči, zajedno sa gostima, odali su počast generalu, povodom obeležavanja 76 godina od njegove smrti.

Parastos je služio sveštenik Aleksandar Popadić, starešina Slobodne srpske pravoslavne crkve Sveti Đorđe u Forestu, koji se u dirljivoj pastirskoj besedi osvrnuo na lik, život i borbu generala Mihailovića i pripadnika Ravnogorskog pokreta za slobodu srpskog naroda i pravoslavnu veru.

Blagoslovio je zadušnu trpezu, koju su pripremili članovi ove nacionalne organizacije, jedne od najstarijih u srpskoj zajednici Australije.

Ovaj dan, inače, poznat je širom sveta kao “Dražin Dan“, a posebno se obeležava parastosima i komemoracijama u svim većim gradovima Australije.

Zahvalnost prisutnima

– Bio je to dan kada smo se na najbolji način prisetili i odali počast Čiči i svim njegovim borcima palim na braniku otadžbine, uz zahvalnost mnogobrojnim rodoljubima koji su došli u Grenvil – kazao je za “Vesti“ Božidar Savić, predsednik Udruženja boraca Kraljevske vojske “Draža Mihailović“.

Original Article