Pandemija odložila susrete Kozarčana

276

"Mi naše susrete nismo otkazali već smo ih, na žalost, morali odložiti, zbog ove vanredne situacije izazvane pandemijom koronavirusa, dakle iz bezbednosnih razloga", objasnio je predsednik Izvršnog odbora Udruženja Kozarčana U Beogradu Radenko Karalić poručivši da će se ova kulturna manifestacija ipak održati, ali u oktobru ove godine.

Navodeći da će učesnici i posetioci ove manifestacije naknadno biti obavešteni o tačnom datumu njenog održavanja, Karalić je podsetio da što se tiče samog programa, on se neće menjati već će, štaviše, biti obogaćen i dopunjen novim sadržajima, a oni se odnose pre svega na obeležavanje godišnjice osnivanja Pete kozaračke brigade koja je učestvovala u oslobađanju Beograda.

"Domaćin ovogodišnje, 44. po redu manifestacije je Opština Kostajnica, grad na reci Uni, na krajnjem severozapadu Republike Srpske", rekao je Karalić, pojasnivši da se uloga domaćina svake godine menja između gradova i opština koji okružuju planinu Kozaru a to su Banjaluka, Prijedor, Gradiška, Laktaši, Kozarska Dubica, Kostajnica i Novi Grad.

Govoreći za Program za dijasporu RTS-a Karalić je iskoristio priliku da pozove sve Kozarčane iz celog sveta, ma gde oni živeli, kao i sve prijatelje koji vole i poštuju Potkozarski kraj i planinu Kozaru, da u oktobru dođu i učestvuju na ovoj velikoj kulturno-umetničkoj manifestaciji Susreti Kozarčana.

Original Article