Doživite Srpsku!

399

U Turističkoj organizaciji Republike Srpske ponude su šarolike, a direktorka Jovanović izdvojila je samo neke od njih, kako kaže najatraktivnije: pre svega tri nacionalna parka: „Kozarara", „Drina" i „Sutjeska", koji je po svojim znamenitostima jedinstven u Evropi, gde se od skoro nalazi i naučno istraživački centar, zatim Šipovo sa tri izvora reke Plive, autdor Pecka, tri izvora reke Sane, inače najveći izvor pitke vode na starom kontinentu, reka Una sa svojim čuvenim plažama, kao i Drina i Tara, poznate po raftingu čiji su centri u Foči i Banjaluci.

Ne treba zaboraviti ni brojna jezera, među kojima su Bilećko, Perućačko, Zvorničko, sa posebnim naglaskom na jezero Balkana, brojne banje, zapravo zdravstveno turističke, spa i velnes centre, planine, etno sela, ali i gradove Trebinje, Banjaluku, Višegrad, Andrićgrad, Bijeljinu…toliko je toga! Jedostavno, poručuju „Doživite Srpsku"!

Naravno, direktorka Jovanović ističe ono najvažnije: „Krizni štab Republike Srpske je pratio i prati situaciju sa koronavirusom, i iz dana u dan propisuje pravila i programe koji moraju da se poštuju, kako bi svaki turista i gost bio zaštićen i bezbedan."

Original Article