Najmanje prijateljske zemlje za turiste

10
najmanje-prijateljske-zemlje-za-turiste

Bilo da ste na vikendu ili na godišnjem odmoru, nepristojni ili neprijatni meštani mogu vam u potpunosti pokvariti uživanje. Dakle, ako ne želite da vas konobari izbegavaju i taksisti odbijaju, onda Pakistan i Rusija svakako nisu destinacije za vas

Svetski ekonomski forum (WEF) je objavio listu sa najmanje prijateljskim zemaljama za turiste širom sveta. Na listi se nalaze destinacije gde turisti ne samo da nisu dobrodošli, već će ih lokalno stanovništo u potpunosti izbegavati. Interesanto je navesti da uprkos svojoj reputaciji Francuska nije ni blizu vrha.

Izveštaj WEF-a o „stavu stanovništva prema stranim posetiocima“ rangira na osnovu bodova koje destinacije dobijaju, od 1 (vrlo nepoželjan) do 7 (vrlo dobrodošao). U rangiranju se koriste i ankete svetskih putnika, ali se ocenjuje i turistička infrastruktura i sadržajnost na destinacijama.

Najmanje gostoljubiva zemlja sveta za turiste je Bolivija, nakon koje slede Venecuela i Rusija. Jedina zemlja iz našeg regiona, Bugarska, se nalazi na devetom mestu, što je prilično iznenađujuće, imajući u vidu da su Bugari poznati kao tradicionalno dobri domaćini.

Hrvatska ima najspektakularniju obalu, saznajte više.

Prema statistikama međunarodnih turističkih dolazaka, izveštaj takođe pokazuje da je Evropa i dalje vodeća turistička regija za konkurentnost putovanja i turizma. Prvih pet zemalja sveta gde su turisti dobrodošli se nalazi na Starom kontinentu, dok je među najboljih 20 čak 13 isto iz Evrope.

Najmanje prijateljske zemlje za turiste su:

  1. Bolivija
  2. Venecuela
  3. Rusija
  4. Kuvajt
  5. Litvanija
  6. Iran
  7. Pakistan
  8. Slovačka
  9. Bugarska
  10. Mongolija

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Ovaj članak Najmanje prijateljske zemlje za turiste se pojavio prvo na TU magazin.