Montenegro Airlines zatvara svoja vrata i odlazi u istoriju

232

Vlasti Crne Gore odlučile da ugase avio kompaniju Montenegro Airlines

Odlukom Vlade Crne Gore, avio kompanija Montenegro Airlines će zauvek zatvoriti svoja vrata i obustaviti sve letove.

Kako je navedeno u saopštenju crnogorskih vlasti, u ovom momentu ne postoji niti jedan zakonski osnov da se produži život avio kompaniji Montenegro Airlines. Kako oni objašnjavaju, razmotrene su apsolutno sve opcije, ali zaključak je uvek bio isti.

Ipak, iz vrha države najavljuju da će u narednih šest do devet meseci biti osnovana nova avio kompanija koja bi trebalo da nasledi Montenegro Airlines. Ona će imati drugačiju organizacionu strukturu, ali i model poslovanja. Predstavnici vlasti navode da toj avio kompaniji predstoji težak posao jer će krenuti ispočetka, pa će morati da se izbori za linije i sve potrebne dozvole.

Avio kompanija Montenegro Airlines se već duže vreme borila sa finansijskim problemima, a najveći udarac je pretrpela sa pandemijom koronavirusa Covid-19 i zabranama kretanja, naročito na svojim najpopularnijim linijama ka Rusiji i Srbiji.

Crnogorska nacionalna avio kompanija je osnovana 1994. godine, dok je prvi let obavila 7. maja 1997. godine na liniji Podgorica Bari.

U narednih nekoliko dana avio kompanija Montenegro Airlines će obaviti poslednjih nekoliko letova, nakon čega će zauvek prizemljiti avione i zatvoriti svoja vrata.

autor: Playtravel

25. decembar 2020.

Original Article