LOT obustavlja sve letove iz regiona do marta

410

Kada će biti obnovljeni letovi iz Beograda, Podgorice, Skoplja i Zagreba za Varšavu?

Avio kompanija LOT Polish Airlines će sredinom januara obustaviti letove između Varšave i Zagreba, čime će suspendovati i poslednju liniju ka gradovima regiona.

Poslednji let između hrvatske i poljske prestonice se očekuje 13. januara, a po trenutnim najavama letovi bi mogli da budu obnovljeni od 1. marta 2021. godine

Linija Beograd Varšava je obustavljena krajem novembra, dok su letovi iz Varšave za Skoplje i Podgoricu prekinuti u martu. Poljska avio kompanija nije obnavljala ove linije tokom 2020. godine. Prvi let ka Srbiji je predviđen za 1. mart, dok bi trebalo da linije za Skoplje i Podgoricu budu obnovljene krajem marta 2021. godine.

Odluka avio kompanije LOT Polish Airlines je došla usled kontinuiranog pada potražnje za letovima ka Varšavi koja je uzrokovana pandemijom koronavirusa Covid-19, zabranama putovanja, ali i ograničenjima na letovima sa presedanjima na koje se poljska avio kompanija najviše oslanja. U prethodnom periodu više od 60% putnika je letelo iz gradova regiona preko Varšave ka drugim destinacijama, uglavnom u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi.

Avio kompanija zadržava pravo da promeni raspored letova u bilo kom momentu.

autor: Playtravel

Original Article