Mihajlović: Vučić da ne napušta čelo stranke, samo sa njim SNS može biti jači

99
Tanjug
Aleksandar Vučić

Ministarka rudarstva i energetike i članica predsedništva Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović ocenila je da predsednik te stranke Aleksandar Vučić ne bi trebalo da se povlači sa te pozicije, kako je ranije najavio u više navrata.

“Da li postoje neka razočarenja zbog kojih hoće da se povuče sa mesta predsednika SNS, verovatno, ali verujem da SNS može da se podigne i da bude još jači, ali samo sa svojim predsednikom”, rekla je Mihajlović novinarima u Smederevskoj Palanci, saopšteno je iz njenog kabineta.

Ona je izjavila da su Vučić i Tomislav Nikolić zajedno pravili stranku 2008. godine, ali da je sve što je SNS danas, u svojoj strukturi, koracima i pobedama na izborima, ostvareno “pre svega zahvaljujući sadašnjem predsednku Srbije i SNS, Aleksandru Vučiću”.

Vučić je više puta tokom prethodnih godina najavljivao povlačenje sa čela Srpske napredne stranke, a neke od poslednjih najava ove godine bile su da bi to mogao da uradi nakon izbora 3. aprila, pa nakon formiranja nove vlade, kao i pojedini navodi da bi to mogao da učini do kraja godine.

“Za ministarsko mesto nije dovoljno biti član stranke”

Mihajlović je ocenila da za ministarsko mesto nije dovoljno da neko bude član stranke, već samo da ima znanje i iskustvo.

– Važno je da predsednik Srbije što pre izabere mandatara i da Srbija dobije vladu koja je snažna, sa ministrima koji imaju znanje, iskustvo i obrazovanje – rekla je Mihajlović u Smederevskoj Palanci, a preneo njen kabinet.

Ona je dodala da na “razne natpise u medijima” građani ne treba da obraćaju pažnju.

Original Article