Lufthansa očekuje povećanje broja letova početkom naredne godine

398

Nemačka Lufthansa očekuje postepeni povratak u region

Nemačka avio kompanija Lufthansa je ovih dana prinuđena da umanji broj letova iz regiona za čak 73% u odnosu na isti period prošle godine, ali u avio kompaniji očekujue da bi oporavak mogao da započne već tokom prvih meseci 2021. godine.

Lufthansa je smanjila broj linija iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije i trenutno nudi čak 78,4% manje putničkih mesta u odnosu na prošlu godinu. Tokom decembra, nemačka avio kompanija neće leteti ka Hrvatskoj i BiH, a letovi su otkazani sve do letnjeg reda letenja koji počinje krajem marta 2021. godine.

Sa druge strane, avio kompanija će nastaviti da leti iz Beograda, mada u znatno manjoj meri nego prošle godine: umesto 108 letova koliko ih je bilo prošle godine, ove godine se očekuje 41 let, što je umanjenje od oko 62%. Kao posledica toga, linija Beograd Minhen će biti privremeno obustavljena i takođe se očekuje da će biti obnovljena od marta 2021. godine. Uprkos tome, Lufthansa će biti jedna od najvažnijih avio kompanija koje lete iz Beograda tokom decembra uz avio kompanije Air Serbia, Wizz Air, Montenegro Airlines i Turkish Airlines.

Avio kompanija Lufthansa očekuje da će tokom prvog tromesečja 2021. godine obnoviti oko 25% letova i linija, mada je to znatno manje u odnosu na prvobitna očekivanja. Ipak, u avio kompaniji veruju da će to biti početak postepenog oporavka, mada su pouzdane prognoze u ovom momentu nemoguće. Stručnjaci navode da je broj prodatih avio karata na nekim letovima tokom leta 2021. godine isti, pa čak i veći u odnosu na one pre početka krize.

Avio kompanija zadržava pravo da promeni raspored letova u bilo kom momentu.

Navedene informacije su tačne u vreme objavljivanja. Putnici se mole da se pre putovanja raspitaju u ambasadi države o uslovima ulaska u zemlju.

autor: Playtravel

24. novembar 2020.

Original Article