FlyDubai povećava broj letova iz Beograda i Sarajeva za Dubai

355

Više letova na linijama za Dubai i povratak najnovijih aviona

Low cost avio kompanija FlyDubai najavila je da će krajem decembra povećati broj letova iz Beograda i Sarajeva za Dubai.

Nasuprot mnogim drugim avio kompanijama koje smanjuju broj linija i letova, FlyDubai će od 22. decembra povećati svoje kapacitete na liniji Beograd Dubai, a povećava i broj polazaka na liniji Sarajevo Dubai. Umesto sadašnjih četiri leta nedeljno, low cost avio kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata će tokom zimske sezone leteti pet puta sedmično na liniji Beograd Dubai, dok će broj letova između Sarajeva i Dubaija biti povećan na četiri.

Avio kompanija FlyDubai takođe planira da ponovo koristi avione Boeing 737 MAX na navedenim linijama, nakon što je nedavno dobijena dozvola za ponovnu upotrebu ovih letelica.

U saopštenju avio kompanije je navedeno da su najbrojniji oni putnici koji lete lete samo do Dubaija, ne nastavljajući svoje putovanje dalje. Kako je objašnjeno, putnici su ili osobe koje žive i rade u Dubaiju, ili turisti koji žele da posete ovaj grad.

Ulazak u Dubai je trenutno omogućen svim putnicima koji imaju negativan PCR test ne stariji od 96 sati pre polaska.

Sa druge strane, linija Zagreb Dubai je trenutno suspendovana, a letovi su su odloženi, pa umesto od 27. decembra 2020., sada se očekuju tek od 3. februara 2021. Po aktuelnim planovima, FlyDubai bi trebalo da na liniji Zagreb Dubai potpuno zameni avio kompaniju Emirates na letovima tokom letnjeg perioda.

Navedene informacije su tačne u vreme objavljivanja. Putnici se mole da se pre putovanja raspitaju u ambasadi države o uslovima ulaska u zemlju.

Avio kompanija zadržava pravo da promeni raspored letova u bilo kom momentu.

autor: Playtravel

25. novembar 2020.

Original Article