Izbrišite problem iz života

71

Free pik

S vremenom ćete postati iskusni. Počećete da uživate u vašim meditacijama, da se radujete njima, biće to samo vaši trenuci koje ćete provoditi sami sa sobom, i koji će se vremenom produžavati i postati deo vašeg života, i to lepši deo.

Vreme za meditaciju je uvek, ali se preporučuje, posebno u početnoj fazi da to bude čim se probudite ujutro ili pred spavanje.
Na početku ćete morati možda malo i da se potrudite, nekad i da se baš prisilite da ostanete u meditaciji koju ste započeli.
Telo će možda želeti da ustane, nečega ćete se važnog setiti, ali ostanite da kontrolišete svojih misli i svoje telo.

Navikavanje

Kroz vreme ćete se navići i početi da uživati u meditacijama, a posebno kada vidite sve koristi koje budete imali, a sigurno ćete ih imati.
Nemojte da vas neko uveri da je meditacija suprotstavljena bilo kojoj religiji, jer nije. Naime sve religije na neki način i pod različitim imenima meditaciji daju izuzetan značaj.
Negde se to zove tihovanje, negde drugačije, ali ovo sa klasičnom religijom nema veze, ovo je vaše oruđe da postignete mir, zdravlje i zadovoljstvo u životu, i ni na koji način nije suprotno ničijim religijskim ubeđenjima, ma koja ubeđenja da jesu.
Samo se čuvajte bukvalističkih i/ili zlonamernih tumačenja bilo čega, pa i religije.

Naredni korak

Kada ste se kroz neko vreme naučili meditaciji, idite korak dalje. Naime, meditacija vam dozvoljava da zamišljate bilo šta, da stvarate mentalne slike svojih želja, jer niste opterećeni okolinom, navikli ste da se smirite, da ni na šta ne mislite.
To su preduslovi da idete na sledeću fazu, a to je da eliminišete bilo kakav problem iz vašeg života, da kreirate ljubav, blagostanje, zdravlje i bogatstvo u vašem životu.
Bez ikakvog opterećivanja kako će se vaša želja realizovati, treba da zamislite scenu koja podrazumeva da se vaša želja ispunila u potpunosti. Vi tu scenu u svojim mislima, dakle tokom meditacije, obavezno napravite da bude grandiozna, da bude jasna, da bude ”opipljiva“, da bude bučna i zvučna, mirišljava, da budi u vama fantastičnu i moćnu emociju.
Ovde sebi dajte slobodu da kreirate nešto što u svakodnevnom životu ne smete ni da zamislite, ovo je vaš svet i u njemu budite ono što zaista želite.
Sve što u ovoj situaciji možete da zamislite, da osetite posledice svoje realizovane želje, u šta sebe možete da uverite, to će se desiti u vašem budućem životu.

Ključ je u verovanju

Stepen realizacije u vašem ”realnom“ životu odgovara stepenu ubeđenosti u meditaciji, da je vaša želja ostvarena. Ovde je ključ, ovde se sve kreira, a u svakodnevici se samo pokazuje ono šta ste zamislili sa jakom emocijom u vreme meditacija.
Iako se ovo može upotrebiti za bilo šta, ovde ćemo malo pojasniti na konkretnom slučaju da ako na primer imate zdravstveni problem da se ne možete dobro kretati ili da osećate bol u leđima kada se krećete, vi u vašim meditacijama prvo treba da prestanete da razmišljate ”racionalno“, to jest, da ne mislite o onome šta vam je doktor rekao zbog čega ne možete da se krećete, ili zbog čega vas bole leđa.

Uživite se u sliku

Vi ovde treba da potpuno zanemarite sve šta znate o svojoj bolesti i da zamišljate idealnu situaciju. Zamislite da plešete na nekoj svadbi, da vodite neko kolo, čujete glasnu muziku, osećate razne mirise, vidite sva ta svetla i sva ta ozarena lica, da se krećete bez teškoća, da naprosto letite, da ste lepršavi i uživate kao nikada u životu.
Što je zamišljena scena jasnija, to je vaša kreacija jača, to su veće šanse da se tako nešto slično desi u vašem životu. A desiće se sve što poželite.

Original Article