Dačić: Sledeće nedelje specijalni letovi za državljane Republike Srbije

374

On je za TV Pink rekao da će nacionalni avio-prevoznik "Er Srbija", pre nego 18. maja nastavi sa regularnim letovima, obavljati sledeće nedelje specijalne letove za građane koji hoće da se vrate, po komercijalnim uslovima i regularnim cenama karata.

Letovi za repatrijaciju će se obaviti od 11. do 15. maja, a karte će se naplaćivati po normalnim uslovima, rekao je ministar.

U ponedeljak, 11. maja, leti avion za Pariz, u utorak za Frankfurt, sreda Beč, četvrtak Frankfurt i petak Cirih, rekao je Dačić i dodao da svako ko pod tim uslovima želi da putuje treba da se javi kontakt centru "Er Srbije".

"Svako ko hoće da se vrati u zemlju može da se javi "Er Srbiji" i cene karata su komercijalne", rekao je ministar za TV Pink.

Dačić je podsetio da je Vlada Republike Srbije od početka epidemije virusa korona, uvođenja vanrednog stanja i zatvaranja granica, vratila u zemlju oko 15.000 ljudi koji su bili zarobljeni na aerodromima, na službenim putovanjima, studente, đake, turiste i da je za njih prevoz bio besplatan.

Šef srpske diplomatije naveo je i da se trenutno pregovara sa susednim državama o saobraćaju za one koji žive do 50 kilometara od granice, koji u drugim zemljama rade ili obrađuju poljoprivredno zemljište.

Dačić se tokom gostovanja osvrnuo i na upućenu protestnu notu evropskoj komesarki za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje, omladinu i sport Mariji Gabrijel.

Ministar je istakao da je Republika Srbija uputila protestnu notu zvaničnicima Evropske komisije zbog toga što je na internet prezentaciji Evropske unije Nikola Tesla predstavljen kao Hrvat.

Original Article