Čuveni Matija Bećković proslavio svoj 81. rođendan sa valjevskim gimnazijalcima

232

01.12.202001.12.2020

Matija Bećković na svoj 81. rođendan
Foto: Prentscreen Valjesvka gimnazija

Jedan od najvećih srpskih savremenih pesnika i mislilaca Matija Bećković proslavio je u nedelju svoj 81. rođendan sa sadašnjim i bivšim valjevskim gimnazijalcima. Matija, koji na najlepši mogući način oblikuje i oplemenjuje srpskih jezik i njenu bogatu kulturnu baštinu od 2014. godine slavi svoje rođendane sa svojim „mladim školskim drugovima“. Za te proslave vlada veliko interesovanja i nema dovoljno mesta u Svečanoj sali Valjevske gimnazije, pa je zato veliki Matija proslavu organizuje dva puta– jednu sa aktuelnim gimnazijalcima a drugu sa bivšim i budućim. Ova vanredna godina je, pored svih loših strana, omogućila da svi valjevski gimnazijalci i njihovi prijatelji, širom sveta prate vanrednu „onlajn“ tribinu i da učestvuju u proslavi rođendana.

Iz svoga stana u Beogradu, akademik Matija Bećković je odgovarao na pitanja bivšeg direktora Valjevske gimnazije dr Vojislava Voje Andrića i ak..

The post Čuveni Matija Bećković proslavio svoj 81. rođendan sa valjevskim gimnazijalcima appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article