Besplatne čitanke iz srpskog jezika za srednjoškolce

138

Mnogo toga je drugačije u školskoj 2020/2021. godini koja je počela danas. Učenici i prosvetni radnici suočeni su sa novim pravilima ponašanja vezanim za provođenje i pohađanje nastave. Sve škole morale su, u epidemiološkoj krizi izazvanoj virusom Korona obezbediti uslove i uskladiti svoj rad sa uputstvima nadležnih institucija.

U školske klupe u Hrvatskoj selo je oko 460.000 đaka, a niko nije siguran kako će funkcionisati prosvetni rad opterećen epidemiološkim merama. Uz prisutnu zabrinutost, đaci su jutros ipak otišli u svoje škole, pod medicinskim maskama, izmerene telesne temperature uz fizičku distancu i dezinfekciju ruku preuzeli su rasporede časova.

Nakon brojnih akcija kojima su za osnovne škole nabavljene radne sveske, školske torbe i školski pribor, Zajedničko veće opština nije zaboravilo ni srednjoškolce. U petak, 4. septembra u ovoj instituciji uručeni su udžbenici srpskog jezika za učenike prvih i drugih razreda u svim srednjim školama sa područja Vukovrasko-sremske i Os..

The post Besplatne čitanke iz srpskog jezika za srednjoškolce appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article