Besplatna obuka za buduće ugostitelje

154
Freepik.com
Foto: Ilustracija

Mladi širom NSW imaće koristi od besplatne obuke za ugostiteljstvo koji će biti organizovani tokom školskog raspusta.

Cilj kurseva je da se budućim ugostiteljima pomogne da steknu znanja i veštine, potrebne za poslove koje žele.

Ministar za obuku, Alister Henskens, rekao je da je na raspolaganju 1.000 besplatnih mesta za obuku studenata od 16 i više godina, kao deo nove inicijative Vlade NSW.

– Želimo da pružimo više mogućnosti mladim ljudima da steknu veštine koje su im potrebne za prvi, novi ili bolji posao, a ovaj program je još jedan odličan primer – rekao je Henskens i dodao:

– Nudimo studentima ovu priliku, koja će im omogućiti da steknu praktično iskustvo i izgrade određene veze u ugostiteljstvu, što zauzvrat podržava njihovo permanentno obrazovanje i put ka zapošljavanju.

Dostupni kursevi uključuju sertifikate o postignutim veštinama, kurs za specijalistu za espreso kafu, kao i kurs za kontrolora bezbednosti hrane.

Ministar za hotelijerstvo, Kevin Anderson, ističe da ugostiteljski sektor podržava više od 300.000 radnih mesta širom države i da je sada savršeno vreme da studenti steknu besplatnu kvalifikaciju.

– Besplatni kursevi će pomoći mladim ljudima da se zaposle u lokalnim kafićima i restoranima, što će podržati ugostiteljske kompanije kojima je potreban kadar – objasnio je ministar.

Glavni direktor ClubsNSW, Džoš Landis, smatra da ugostiteljska industrija nudi neverovatne mogućnosti za profesionalni rast i razvoj i da će ova inicijativa studentima mnogo pomoći da se zaposle u industriji.

– Lokalni klubovi su fantastična mesta za mlade ljude da započnu karijeru i razviju profesionalne veštine – rekao je Lendis.

Obuka je zakazana tokom perioda školskog raspusta u julu i septembru (4-15. jul i 26. septembar – 7. oktobar), a dostupna je preko TAFE NSW i drugih registrovanih organizacija.

Original Article