Aerodrom Beograd – Mere prevencije na aerodromu

372

Sve što treba da znate pre vašeg narednog putovanja

Ukoliko se spremate za putovanje, iz aerodroma „Nikola Tesla” u Beogradu odgovorili su neka od najčešćih pitanja putnika u trenutnim okolnostima.

U cilju prevencije širenja koronavirusa Covid-19, a zbog postepenog povećanja broja letova, na aerodromu se primenjuje više različitih mera. Povećana je dinamika čišćenja i dezinfekcije putničkog terminala, sa posebnim akcentom na pokretne stepenice, stolice, rukohvate, šaltere, toalete, bankomate, liftove i podove. Od putnika se očekuje da obavezno koriste zaštitne maske i primenjuju društveno udaljavanje tokom boravka na putničkom terminalu.

Odgovori na najčešća pitanja su u nastavku.

Da li je potrebno nositi zaštitnu masku na aerodromu?

Svi putnici se mole da u putnički terminal dođu sa zaštitnom maskom koju je potrebno nositi tokom boravka u terminalu.

Da li je moguće poneti dezinfekciono sredstvo u avion i u kojoj količini?

Svi putnici mogu u avion uneti do 2 litra dezinfekcionog sredstva u originalnom pakovanju, u pojedinačnim bocama koje ne prelaze zapreminu od 1/2 l. Sredstvo ne sme da sadrži više od 70% alkohola.

Koliko pre leta je potrebno doći na aerodrom?

Svim putnicima se preporučuje da dođu na aerodrom najmanje tri sata pre leta. Putnici moraju da odvoje dovoljno vremena za prolazak svih propisanih procedura.

Da li su uvedene promene prilikom prijave na let?

Na aerodromu putnici i dalje mogu da se prijave na let putem šaltera, ali se preporučuje da to urade onlajn da bi se izbegla gužva i mogućnost širenja virusa. Takođe se preporučuje da se usluge u poslovnim objektima terminala plaćaju beskontaktno korišćenjem platnih kartica

Da li su promenje procedure pre ukrcavanja u avion?

Aerodromsko osoblje ne zahteva dodatne dokumenta osim avio karte i putne isprave.

Kakve su procedure za ulazak u zemlju i izlazak iz zemlje?

Molimo Vas da se o procedurama za ulazak i izlazak iz Republike Srbije, koje propisuju nadležne državne institucijie, blagovremeno informišete na sajtu Vlade Republike Srbije.

autor: Playtravel

2. jun 2020.

Original Article