Wizz Air želi da pokrene nove liniju ka Beogradu

284

Nakon otvaranja nove baze u Abu Dabiju, u planu letovi i za Beograd

Kako je otkrio izvršni direktor avio kompanije Wizz Air, Jozsef Varadi, u ovoj avio kompaniji razmišljaju o uspostavljanju direktnih letova između Beograda i Abu Dabija.

U izjavi za portal EX-YU Aviation News, Varadi je naveo da bi to moglo da se desi kada Wizz Air krajem godine otvori bazu na aerodromu u Abu Dabiju. Izvršni direktor popularne avio kompanije napomenuo je ipak da nije još siguran kada bi to moglo da se desi, ali da će do tad putnici iz Srbije moći da lete za Abu Dabi iz Budimpešte, kao i Rumunije i Bugarske. Varadi je takođe napomenuo da ga ne brine konkurencija u vidu avio kompanije Etihad Airways i da to samo donosi više izbora putnicima.

Low cost avio kompanija ima velike planove za svoju novu bazu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima o čemu svedoči i to da će u Wizz Air Abu Dhabi bazi biti stacionirano šest aviona, umesto prvobitno planiranih tri, kada ona bude otvorena krajem ove godine.

Low cost avio kompanija Wizz Air koristi trenutnu situaciju na tržištu da napravi veliku ekspanziju. Ona je nedavno objavila da planira da otvori nove baze, a uskoro će da stacionira još jedan, treći, avion u Beograd i pokrene 10 novih linija iz glavnog grada Srbije.

autor: Playtravel

23. jun 2020.

Original Article