Wizz Air suspendovao više od 30 linija iz gradova regiona

352

Wizz Air privremeno obustavio linije iz Skoplja, Ohrida, Beograda, Podgorice i Tuzle

Low cost avio kompanija Wizz Air je usled epidemije koronavirusa Covid-19 prinuđena da priveremeno obustavi brojne linije i letove iz nekoliko gradova regiona.

Najviše linija Wizz Air je suspendovao iz svoje najveće baze u regionu koja se nalazi u Skoplju. Low cost avio kompanija je obustavila ukupno 14 linija za sad uključujući tu letove za Turku, Vaxjo, Salzburg, Larnaku, Bremen, Hanover, Baden Baden, Milano, Rim, Veneciju, Maltu, Bratislavu, Budimpeštu i Barselonu. Sa tog spiska, Wizz Air i dalje obavlja letove za Vaxjo i Turku, ali će obe linije biti obustavljene u narednih deset dana.

Sa drugog makedonskog aerodroma obustavljena je linija Ohrid Milano. Iz avio kompanije se nadaju da će većinu ovih linija obnoviti već krajem septembra.

Sa aerodroma „Nikola Tesla” u Beogradu, Wizz Air privremeno neće leteti ka pet destinacija, a na spisku se nalaze Malta, Baden-Baden, Larnaka, Hanover i Salzburg. Linije za Baden Baden i Maltu će biti obnovljene tokom septembra, za Larnaku i Hanover početkom oktobra, a za Salzburg krajem oktobra, ali je moguća promena. Linije iz Niša i Prištine nisu pogođene redukcijom, ali je broj letova na liniji za Beč umanjen sa oba aerodroma.

Iz Tuzle Wizz Air trenutno ne leti za Salzburg, Beč i Billund, dok će letovi za Friedrichshafen biti obustavljen od 4. septembra. Sve linije će biti obnovljene krajem oktobra. Low cost avio kompanija je u Bosni i Hercegovini takođe obustavila letove na liniji Sarajevo Budimpešta do 2. oktobra.

Na podgoričkom aerodromu mađarska low cost avio kompanija je obustavila ukupno četiri linije. Letovi iz Podgorice za Budimpeštu su odloženi do 4. oktobra, za Milano do 24. oktobra, dok su sezonske linije za Varšavu i Katovice suspendovane do letnje sezone 2021. godine.

Wizz Air je takođe odlučio da pre vremena obustavi sezonsku liniju Split Luton, pa će letovi biti suspendovani sredinom septembra, kada se očekuje da će biti zatvorene i sezonske linije za Katovice i Varšavu.

Avio kompanija zadržava pravo da promeni raspored letova u bilo kom momentu.

Navedene informacije su tačne u vreme objavljivanja. Putnici se mole da se pre putovanja raspitaju u ambasadi države o uslovima ulaska u zemlju.

autor: Playtravel

27. avgust 2020.

Original Article