Wizz Air odložio više od 50 linija iz regiona

324

Wizz Air prinuđen da odloži letove na svojim linijama ka gradovima regiona

Low cost avio kompanija Wizz Air nastavlja da otkazuje letove iz kao i ka destinacijama u našem regionu.

Wizz Air je do sada suspendovao brojne letove, dok deo njih tek planira da privremeno obustavi, ali će biti smanjen i broj letova na linijama na kojim avio kompanija trenutno leti.

Najveći broj linija Wizz Air je smanjio iz Skoplja, i to ukupno dvadeset, ali je low cost avio kompanija ujedno i nastavila da leti sa ovog aerodroma na najviše linija u odnosu na bilo koji drugi grad u regionu. Aerodrom u Tuzli izgubio je letove na 9 linija, Ohrid na 7, Beograd letove ka 6 destinacija, Podgorica ukupno 5, dok je po jedna linija suspendovana sa aerodroma u Prištini, Sarajevu, Splitu i Ljubljani.

Kada će Wizz Air obnoviti letove?

Skoplje

Do kraja godine Wizz Air planira da obnovi letove iz glavnog grada Makedonije za Kopenhagen i Nuremberg i to od 17. decembra (letovi će biti obustavljeni tokom novembra), od 18. decembra liniju za Budimpeštu, letove za Brisel Charleroi, Paris Beauvais, Bratislavu i Turku bi trebalo da obnovi od 19. decembra, a za Baden Baden od 20. decembra 2020.

Od 3. januara Wizz Air očekuje da će poleteti na liniji Skoplje Rim, od 12. januara na linijama Skoplje Milano i Skoplje Malta, a od 13. januara i iz Skoplja za Veneciju. Za kraj marta su predviđeni novi letovi na linijama iz Skoplja za Larnaku, Bremen, Barselonu i Vaxjo i to od 28. marta, a dan kasnije, od 29. marta i linije za Salzburg, Hanover i Sandefjord.

Ohrid

Letove iz Ohrida za Basel Wizz Air želi da obnovi od 18. decembra, za Beč i Dortmund od 19. decembra, za Malmo i London Luton od 11. januara, a linije za Milano i Memmingen od 28. marta 2021. godine.

Beograd

Po trenutnom rasporedu, letovi iz Beograda za Hanover i Paris Beauvais će biti obnovljeni od 17. decembra, letovi za Maltu će startovati od 18. decembra, za Baden Baden od 18. decembra (pauza će biti napravljena od 7. novembra), za Larnaku od 20. decembra (poslednji let 15. novembra), a za Salzburg tek od naredne godine i to 29. marta 2021.

Niš

Wizz Air planira da ove godine obnovi samo liniju Niš Dortmund, koju će suspendovati od 12. novembra, a naredni let nakon toga se očekuje 17. decembra. Linija Niš Beč će biti obnovljena 14. januara, a Niš Milano od 30. marta 2021. godine. Linija Priština Budimpešta bi trebalo da bude uspostavljena od 17. decembra 2020. godine.

Podgorica

Low cost avio kompanija očekuje da će obnoviti letove iz Podgorice za Memmingen i Milano od 18. decembra, za Dortmund od 19. decembra, za Budimpeštu od 20. decembra 2020., a liniju za Beč od 30. marta 2021. godine.

Tuzla

Iz svoje druge po veličini baze u regionu, Wizz Air će nastaviti da leti za Basel već za nedelju dana, od 11. novembra, dok se ostali letovi očekuju tek naredne godine. Letovi iz Tuzle za Salzburg i Keln bi trebalo da budu obnovljeni od 28. marta, za Friedrichshafen i Vaxjo od 29. marta, a za Beč, Berlin, Billund i Baden Baden od 30. marta 2021. godine.

Linija Sarajevo Budimpešta bi trebalo da bude uspostavljena od 18. decembra 2020. godine.

Avio kompanija zadržava pravo da promeni raspored letova u bilo kom momentu.

Sve navedene informacije su tačne u vreme objavljivanja. Putnici se mole da se pre putovanja raspitaju u ambasadi države o uslovima ulaska u zemlju.

autor: Playtravel

4. novembar 2020.

Original Article