Wizz Air – kada će biti uspostavljeni letovi iz regiona?

286

Wizz Air privremeno obustavio više od 50 linija iz regiona

Low cots avio kompanija Wizz Air je do sad potvrdila da će privremeno obustaviti letove na brojnim linijama iz regiona, a u ovom članku navodimo Vam kada će te linije biti obnovljene.

Najveći broj linija low cost avio kompanija Wizz Air suspendovala je iz Skoplja, gde je imala i svoju najveću bazu u nekoj od država bivše Jugoslavije, a potom slede aerodromi u Tuzli, Ohridu, Podgorici, Nišu, Prištini, Ljubljani, Splitu i Sarajevo.

Wizz Air planira da već tokom oktobra obnovi prve letove iz Beograda. Low cost avio kompanija će od 27. oktobra ponovo uspostaviti liniju Beograd Baden Baden, dok će nedelju dana kasnije, 4. decembra pokrenuti liniju Beograd Malta, a od 10. decembra i letove između Beograda i Hanovera. Letove iz Beograda za Salzburg Wizz Air planira da uspostavi od 28. marta 2021. godine.

Sa drugog aerodroma u Srbiji letovi će takođe biti obnovljeni pre kraja godine. Po trenutnim planovima popularna avio kompanija će obnoviti liniju Niš Beč od 6. decembra, a liniju Niš Malmo od 30. marta 2021. godine. Linija Priština Budimpešta bi trebalo da bude obnovljena 6. decembra.

Low cost avio kompanija Wizz Air je obustavila šest linija iz Podgorice, a većinu ovih linija planira da obnovi tokom prve nedelje decembra. Za 4. decembar su planirani letovi iz Podgorice za Dortmund i Memingen, 6. decembra se očekuju polasci za Budimpeštu i Milano, a od 30. marta 2021. godine i letovi na liniji Podgorica Beč.

Sa aerodroma u Skoplju Wizz Air je suspendovao ili tek planira da suspenduje ukupno 18 linija, ali će prve linije biti ponovo uspostavljene već tokom oktobra. Letovi iz Skoplja za Nuremberg se očekuju 25. oktobra, za Kopenhagen od 1. novembra, za Budimpeštu i Bratislavu od 4. decembra, za Milano, Maltu, Baden Baden, Brisel Charleroi i Paris Beauvais od 5. decembra, a za Rim i Veneciju od 6. decembra 2020.

Od naredne godine avio kompanija će ponovo leteti iz Skoplja za Barselonu, Stokholm Skavsta, Vaxjo i Bremen i to od 28. marta, a dan kasnije, 29. marta biće obnovljeni i letovi za Salzburg, Hanover i Oslo Sandefjord.

Letove iz Ohrida za Basel Wizz Air planira da uspostavi od 10. novembra, za Malmo od 4. decembra, za Beč i Dortmund od 5. decembra, za London Luton od 7. decembra, za Milano od 28. marta, a za Memmingen od 29. marta 2021. godine.

Iz Bosne i Hercegovine avio kompanija Wizz Air obavlja letove sa aerodroma u Tuzli i Sarajevu, a tokom ove godine će pokrenuti letove na samo dve od ukupno 9 neaktivnih linija i to od 4. decembra kada se očekuju letovi na linijama Sarajevo Budimpešta i Tuzla Basel.

Sa početkom letnjeg reda letenja 2021. godine, Wizz Air će ponovo poleteti na linijama iz Tuzle za Salzburg i Keln (od 28. marta), za Friedrichshafen i Vaxjo od 29. marta, a za Beč, Bilund i Baden Baden od 30. marta 2021. godine.

Navedene informacije su tačne u vreme objavljivanja. Putnici se mole da se pre putovanja raspitaju u ambasadi države o uslovima ulaska u zemlju.

Avio kompanija zadržava pravo da promeni raspored letova u bilo kom momentu.

autor: Playtravel

12. oktobar 2020.

Original Article