Vučić: Priština donela odluku o novoj “Oluji”

19

Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da su vlasti u Prištini donele odluke kojim žele da proteraju Srbe, odluke o novoj “Oluji”.

Vučić je, na konferenciji za novinare posle razgovora sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, preneo da je Priština donela odluku da se zabrane srpske lične karte i nakon 30. septembra ukine važenje registarskih oznaka sa imenima srpskih gradova.

Kako je rekao sam se obraća na konferenciji, pošto je najavio Lajčaku šta će da govori, i nije želeo gosta da dovede u neprijatnu situaciju.

– Mi smo uvek spremni i bili smo uvek spremni za dijalog. Neki nisu bili suštinski za dijalog, a imali su podršku zapadnih sila. Ovo što se danas promenilo govori u kom smeru se ide – podvukao je Vučić.

On je rekao da je Priština u slučaju ove odluke u potpunosti podržana pre svega od Velike Britanije i Nemačke, i drugih članica Kvinte.

– Doneli su odluke koje imaju jedini cilj, a to je da proteraju Srbe sa severa, da se napravi nova “Oluja”, gde će oni vodeći kampanju dva meseca da ubede Srbe da se registruju pod RKS tablicama .- naglasio je Vučić.

Podsetio je da se 2013. selo za sto i dobili smo Briselski sporazum.

– Od tog Briselskog sporazuma Srbi su sve ispunili. Jedina stvar koju je Priština trebalo da ispuni nije ispunjena – kazao je on.

Ukazao je da su potom u Prištini rešili da nas maltretiraju sa taksama više godina, da ruše CEFTA, a onda i da upadaju specijalci sa dugim cevima na sever i pored dogovora sa NATO da to ne smeju.

Original Article