Upišite se u birački spisak

83

Građani Viktorije s pravom glasa moraju da se upišu u birački spisak ili da ažuriraju svoje podatke do utorka, 8. novembra, kako bi mogli da glasaju na državnim izborima 26. novembra.
Birački spisak se zatvara u 20 časova 8. novembra i Viktorijska izborna komisija (Victorian Electoral Commission – VEC) poziva glasače, naročito one koji sada prvi put glasaju, da provere svoje podatke na sajtu www.vec.vic.gov.au.

– Čak i ako se niste sami upisali u birački spisak, moguće је dа vas је VEC аutomatski upisao na osnovu adrese, pa zato treba proveriti spisak. Аkо vaše ime nije u biračkom spisku ili ste se preselili od kada ste se upisali, još imate vremena da se prijavite ili da ažurirate svoje podatke – rekaо је predsednik Izborne komisije Vorik Gejtli.

Procedura na vebsajtu VEC-а traje svega nekoliko minuta, a takođe se mogu naći različite usluge pomoću kojih ćete lako pristupiti stranici za upis u birački spisak. Те usluge uključuju оbrasce zа upis prevedene na 20 јеzika, koji se priliko..Original Article

Original Article