Uništeno više od dvesta borbenih aviona, više hiljada tenkova…

192
pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ruske snage uništile su 226 ukrajinska borbena aviona, 1.411 bespilotnih letelica, 3.873 tenka i drugih oklopnih vozila i 699 višecevnih raketnih sistema od početka njihove specijalne vojne operacije u Ukrajini, izvestio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane, general-potpukovnik Igor Konašenkov.

On je dodao da su u tom periodu eliminisana i 134 helikoptera, 353 sistema rakete zemlja-vazduh, 3.067 poljskih artiljerijskih topova i minobacača i 3.948 specijalnih vojnih motornih vozila, prenosi TAS S.

Konašenkov je istakao da su Vazdušno-kosmičke snage Rusije izvele udare pametnim oružjem u protekla 24 sata i usppele da eliminišu dva ukrajinska voda višestrukog lansiranja raketnih sistema i dva artiljerijska voda.

– U kontrabaterijskoj vatri precizno oružje ruskog vazduhoplovstva uništilo je i vodove kod Lesovke, Selidova i Netajlova, koji su granatirali Donjecku Narodnu Republiku – rekao je portparol.

Naveo je i da su ruske Vazdušno-kosmičke snage protkleog dana eliminisale i dva ukrajinska komandna mesta, pet skladišta municije u naseljima Ivano-Darjevka i Seversk u Donjeckoj Narodnoj Republici, Belgorovka u Luganskoj Narodnoj Republici, Nikolajev i Lepetiha u Nikolajevskoj oblasti.

Dodao je da su Ruske snage protivvazdušne odbrane neutralisale dva ukrajinska kopnena napada avionima Su-25 u rejonima naselja Barvenkovo i Kurulka u Harkovskoj oblasti.

Original Article