“Ukidanje carine između Kosova i Albanije pravi korak za napredovanje”

159

pixabay.com

Predsednik Kosovske poslovne zajednice Agim Šahini rekao je da je samo prošle godine trgovinska razmena između Kosova i Albanije dostigla vrednost od 400 miliona evra i dodao da je ukidanje carine na kosovske proizvode od strane Albanije prilika za povećanje trgovinskih usluga.

– Kosovo je jedna od zemalja koja najviše izvozi u Albaniju, iza Italije i Grčke. Ali, ovo je dobra prilika za Kosovo i Albaniju, da povećaju komercijalnu razmenu, da nadmaše prošlogodišnju, koja je bila preko 400 miliona komercijalnih stena – rekao je Šahini.

Prema Šahinijevim rečima, lokalni proizvođači bi trebalo da budu “agresivniji” sa marketingom, prisustvom i obezbeđivanjem ozbiljnog distributera koji bi obezbedio tržište u Albaniji.

– Kosovo već ima otvoreno tržište, slobodno tržište u Albaniji, a lokalni proizvođači sada moraju da nauče više, na agresivniji način, da zauzmu tržište u Albaniji, kada se ima u vidu da su kosovski turisti već na plažama Albanije i konzumiraju lokalne, kosovske proizvode – kaže Šahini.

Original Article