U slavu junaka Kosovske bitke

200
Vesti
Najmlađi ukrasili program u Bonirigu

Prošle nedelje, u Srpskom centru u Bonirigu održana je Vidovdanska akademija povodom slavne bitke na Kosovu.

Pred početak programa otac Aleksandar Ivanišević očitao je molitvu, a nakon toga objasnio da je u Kosovskom boju učestvovao narod iz svih srpskih krajeva da bi zaštitio veru, svetinje i državu.

– Kosovska bitka živi u nama. Ona je uvek borba između dobra i zla. Ako našeg čoveka vidite da radi nešto dobro, onda u njemu vidimo kosovskog junaka – rekao je otac Ivanišević.

U bogatom kulturno-umetničkom programu učestvovali su Sergej Kožul, Miroslav Bjelan, Dušan Vilus, Sergej Lukinović, Jovana Kožul, Marija Anđelković, Tiana Mizdrak, Elena Đurđević, Irina Stojisavljević, Marko Tepša, Vukašin Jovanović, Nikolina Stegnjaić, Helena i Anastasija Bogunović, zatim mališani iz srpske škole “Rastko” i CŠO “Sveti Arhiđakon Stefan” iz Ruti Hila, učenici škole “Vuk Karadžić” iz Kabramate i, naravno, najmlađi Srpskog centra Bonirig.

Gosti u sali

Divnoj priredbi prisustvovao je i Momčilo Medić sa familijom i prijateljima:

– Izuzetno nam je drago da smo večeras prisustvali akademiji koja je priređena u našem centru. Tradicija se prenosi s kolena na koleno i Kosovo ne pada u zaborav. Srećni smo što je sala bila puna gostiju koji su pratili program i podržavali decu. Verujemo da će tako biti i u budućnosti – rekao je Medić.

Jovana Kozul na sceni
Miroslav Bjelan i Dušan Vilus
Momcilo i Davorka Medic i Milena Jugovic sa decom
Otac Aleksandar Ivanišević
Tiana Mizdrak

Original Article