TU Sun&Sea Workshop, uspešna priprema za novu sezonu

14
tu-sun&sea-workshop,-uspesna-priprema-za-novu-sezonu

„Miz on plas“ (mise en place), rekli bi Francuzi. Ovaj izraz, koji možemo da prevedemo sa „sve je spremno“ ili još bolje „priprema je završena“, ustalio se u svakoj profesionalnoj kuhinji. Međutim, mi ćemo ga ovaj put iskoristiti da najavimo predstojeću turističku sezonu koju smo pripremili, na sada već uobičajeni način, pomoću TU Sun&Sea Workshop-a. U hotelu Metropol Palace u Beogradu, 1. februara održan je još jedan događaj na kome smo uspeli da povežemo profesionalce u turizmu, uz poseban akcenat na prisustvo brojnih korporativnih klijenata. Generalni sponzor manifestacije je bio Love Istria, pod čijim imenom se promovišu četiri istarske destinacije: Portorož-Piran, Izola, Kopar i Ankaran. Pored njih sponzorsku podršku su nam pružili Barcaffe, jedan od najpoznatijih brendova kafe u regionu, Maistra, vodeća hotelska grupacija u Hrvatskoj, zatim Lošinj Hotels & Villas istaknuta grupa luksuznih hotela i vila smeštenih na slikovitom ostrvu Lošinj, TouchMenu, moćni alat za digitalne ugostiteljske ekosisteme i OTA Sync, prvo domaće cloud softversko rešenje za hotele

Četrdeset i tri izlagača iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije, ali i van regiona, iz Bugarske, Rumunije, Grčke, Italije, Španije, pa čak i iz SAD-a, predstavilo je svoju ponudu pažljivo odabranim turističkim bajerima. Na TU Sun&Sea Workshop, najveći i najuspešniji do sada došlo je više od stotinu korporativnih klijenata i turističkih agencija zainteresovanih da u svoju ponudu uvrste pomenute destinacije.

Iz Slovenije su nam se predstavili Love Istria koja promoviše Slovenačku Istru, Grand Plaza Hotel Ljubljana, Radisson Blu Plaza Hotel i dve hotelske grupacije koje deluju i u Hrvatskoj, Kempinski Hotels Slovenia & Croatia i Remisens Hotel Group.

Već pomenuta Hrvatska je takođe imala brojne učesnike. Predstavili su nam se Amadria Park iz Opatije, Hilton Hotels Zagreb, Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa, Jadran Crikvenica Hotels & Camps, najveći hotelski lanac na Crikveničkoj rivijeri, Le Premier, butik hotel iz Zagreba, kao i tri vrhunske hotelske grupacije – Lošinj Hotels & Villas, Maistra Hospitality Group i Sunce Hoteli. Svoju letnju ponudu istakla je i Turistička zajednica grada Zagreba i Falkensteiner Hotels & Residences koji je pored Hrvatske promovisao i svoje italijanske hotele.

Iz Crne Gore nam je došlo najviše izlagača. Iz Podgorice smo imali tri gradska hotela – Hotel CUE Podgorica, Hotel Hilton i voco hotel. Crnogorsko primorje je dalo budvanski kompleks Dukley Hotel & Resort, luksuzni hotel iz Bečića Eurostars Hotel Queen of Montenegro, zatim Heritage Grand Perast by Rixos, HUMA Kotor Bay Hotel&Villas i Hyatt Regency Kotor Bay Resort koji se nalaze na kotorskoj rivijeri, Hotel Avala Resort&Villas iz Budve i hotele Iberostar Bellevue Hotel, Iberostar Herceg Novi, Iberostar Slavija Hotel 5*. Pored njih izlagali su i ultra luksuzni Lazure Hotel&Marina i One&Only Portonovi iz Herceg Novog i Stara Čaršija Hotel&Spa iz Bara.

Bugarski predstavnici ove godine bili su Hotel Rila iz Boroveca, Insight Events, vodeća bugarska kompanija za upravljanje destinacijama i TouchMenu, kompanija koja predstavlja predvodnika u oblasti softvera za ugostiteljstvo.

Kao i prošle godine, Grčka je imala svoje predstavnike. Ovaj put to su to bili Grecotel Hotels&Resorts, vodeći hotelski lanac u Grčkoj i Miraggio Thermal Spa Resort iz Halkidikija. Svoju ponudu istakli su nam i predstavnici Sani/Ikos Group, koji pored Grčke imaju i lanac luksuznih all-inclusive odmarališta sa 5* širom Mediterana.

Iz Rumunije smo prvi put imali izlagača, bajerima se predstavio izuzetan rizort Lebada Luxury Resort&Spa, smešten u srcu očaravajuće delte Dunava. Takođe, prvi izlagač iz Sjedinjenih Američkih Država, kompanija RateHawk predstavila je svoju platformu za profesionalce na tržištu putovanja.

Naravno i Srbija je imala svoje izlagače, pa su na TU Sun&Sea Workshop došli predstavnici Etno sela Azbuka iz Loznice, Hotel Grand Kopaonik, Mona Plaza, kompanija Saga, lider u oblasti digitalne transformacije i cloud softversko rešenje, OTA Sync.

Nakon svega, možemo reći da je Workshop još jednom zadovoljio visoka očekivanja prisutnih učesnika, i to na obe strane. Stoga je opšti utisak da se svi zajedno radujemo narednom događaju u našoj organizaciji, TU Ski&Spa Workshop-u, početkom oktobra ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Ovaj članak TU Sun&Sea Workshop, uspešna priprema za novu sezonu se pojavio prvo na TU magazin.