Transavia obustavila sve letove ka regionu

261

Transavia neće leteti ka regionu tokom septembra

Low cost avio kompanija Transavia je donela odluku da privremeno suspenduje sve letove ka gradovima regiona.

Transavia je obustavila ili će uskoro pauzirati sve letove na linijama ka Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji, saopštili su iz avio kompanije, a kao razlog se navode zatvaranja granica i pooštravanja mera u borbi protiv epidemije.

Liniju Beograd Amsterdam avio kompanija Transavia će suspendovati tokom septembra, ali je planirano da linija bude obnovljena već od 1. oktobra. Avio kompanija će tokom oktobra leteti tri puta mesečno između Beograda i Amsterdama. Na odluku low cost avio kompanije je najviše uticalo to što srpskim državljanima trenutno nije dozvoljeno da putuju u zemlje Evropske Unije, ali se očekuje da Transavia obnovi letove i pre oktobra ukoliko se granice otvore tokom septembra. Letove iz Beograda za Amsterdam trenutno obavlja samo avio kompanija Air Serbia.

Transavia će obustaviti svoje letove iz Roterdama ka Dubrovniku, Splitu i Zadru, kao i liniju Eindhoven Rijeka krajem septembra. Odluka ne predstavlja veliko iznenađenje jer se radi o sezonskim linijama i avio kompanija Transavia ih je obično obustavljala sredinom oktobra. Očekuje se da će sve linije biti obnovljene tokom letnje sezone 2021. godine. Linija Zagreb Amsterdam za sada neće biti prekinuta.

Letovi na liniji Ljubljana Amsterdam će biti pauzirani u periodu od 13. septembra do 29. oktobra 2020. godine. Slovenija je nedavno stavila Holandiju na „crvenu listu” po kojoj se od svih putnika koji dolaze iz Holandije, bez obzira na njihovo državljanstvo, zahteva obavezni dvonedeljni karantin.

Avio kompanija zadržava pravo da promeni raspored letova u bilo kom momentu.

Navedene informacije su tačne u vreme objavljivanja. Putnici se mole da se pre putovanja raspitaju u ambasadi države o uslovima ulaska u zemlju.

autor: Playtravel

3. septembar 2020.

Original Article