ToMontenegro je naziv nove nacionalne avio kompanije Crne Gore

216

ToMontenegro možda samo privremeni naziv nacionalne avio kompanije Crne Gore

Vlada Crne Gore je registrovala novu nacionalnu avio kompaniju pod nazivom ToMontenegro, dok se takođe navodi i ime „2Montenegro”.

Nova avio kompanija je registrovana za manje od deset dana otkako je objavljeno da će avio kompanija Montenegro Airlines biti ugašena. Crnogorska vlada je već uplatila četiri miliona evra za osnivanje nove avio kompanije, a po rečima samog vrha države, početni kapital preduzeća će iznositi 30 miliona evra.

Crnogorski ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić objavio je ove informacije na svom Twitter profilu, a naveo je i da „ToMontenegro” nije konačno ime avio kompanije. On je pozvao građane da šalju svoje predloge za ime, ali i za logo i dizajn nove crnogorske avio kompanije. Rešenja će potom biti predstavljena javnosti koja će, po rečima ministra, imati završnu reč.

Stručnjaci navode da je veoma važno da nova avio kompanija počne sa radom što pre kako bi bili sačuvani slotovi na evropskim aerodromima, tj. očuvane najpopularnije linije avio kompanije Montenegro Airlines, kao i određene dozvole. Nova avio kompanija će pak morati da obnovi kodšer sporazume koje je Montenegro Airlines imao.

Predstavnici crnogorskih vlasti navodili su kako bi naslednik avio kompanije Montenegro Airlines mogao da se pojavi za šest do devet meseci, ali istaknuto da će biti uložen ogroman napor kako bi nova avio kompanija krenula sa radom i ranije, pre početka letnje sezone.

autor: Playtravel

4. januar 2020.

Original Article