Švajcarska vizija budućnosti turizma – premijum gondole i luksuzni satovi

50
svajcarska-vizija-buducnosti-turizma-–-premijum-gondole-i-luksuzni-satovi

Iako je snega na švajcarskim planinama sve manje, Švajcarci imaju „plan B“ za opstanak turizma. Oni sada posebnim akcijama privlače bogatu klijentelu nudeći vrhunski luksuz na manje konvencionalan način

Klimatske promene uticale su nepovoljno i na švajcarske Alpe, a klasični zimski sportovi postaju sve manje bitni u turističkoj ponudi. Umesto toga, Švajcarska nudi turistima izlete specijalnim premijum gondolama i skupe satove po kojima su i najpoznatiji.

Cermat u Valesu je srce švajcarskog alpskog turizma. Planina Materhorn i legendarne skijaške staze decenijama su privlačili goste sa svih strana sveta. Nedostatak snega i nemogućnost za zimske sportove uticali su na to da zimska ponuda bude su sve složenija.

Skijanja ima sve manje, bar onog po kom su čuveni. Održavanje skijaške infrastrukture postaje sve teže, zahtevnije i pre svega sve skuplje jer zahteva dodatnu opremu za proizvodnju veštačkog snega. Domaćini su se dosetili pa su svojoj tradicionalno bogatoj klijenteli ponudili novu atrakciju, Matterhorn Alpine Crossing. U pitanju je spektakularna luksuzna žičara koja vodi preko glečera Teodul do Servinija u Italiji.

Matterhorn Alpine Crossing je izlet koji uključuje planinu i sneg, ali ne i glomaznu opremu. Gosti u odelima ili običnim cipelama mogu preći preko Alpa na luksuzan način. Povratna karta u novim modernim gondolama ukrašenim hiljadama sjajnih kristala košta 240 franaka po osobi.

Pored žičara postoje velika ulaganja u švajcarske planinske železnice. Gosti mogu vrlo brzo posetiti najpoznatije sadržaje Alpa, udobno i luksuzno. Jedna od najpoznatijih je linija Grindelwald – Jungfraujoch. Za posebne goste, Jungfrau železnice su postavile VIP salon i osnovale “Platinum Club”. Za “samo” 12.000 franaka, odnosno 18.000 franaka za dve osobe, članovi mogu u bilo koje vreme rezervisati VIP kabinu.

Hrvatska ima najspektakularniju obalu, saznajte više.

Železnice Jungfrau planiraju još spektakularnije stvari za budućnost. “Kuća satova’”, prodavnica luksuznih satova, biće izgrađena visoko na istočnom grebenu Jungfraua. Zgrada će izgledati kao sat, a prodavaće satove limitiranog i posebnog izdanja.

Ove dve akcije samo su deo novog paketa koje nude turistima, jer ta industrija mora da evoluira i prlagođava se vremenu koje dolazi. Takav slučaj je i sa našom zemljom, gde su vodeći planinski centri i hoteli prilagodili svoje ponude za sva godišnja doba, za sve vrste odmora, i poslovne i porodične.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Ovaj članak Švajcarska vizija budućnosti turizma – premijum gondole i luksuzni satovi se pojavio prvo na TU magazin.