Stihovima kroz maticu

31

Pesnički karavan kulture – korenima u pohode Udruženja pisaca Sedmica iz Frankfurta nastavlja tradicionalna putovanja kroz maticu i ove godine je krenuo u istočnu Srbiju. Prva stanica karavana, čiji su učesnici Ljubiša Simić, Slavica Mastikosa, Radmila Panzalović, Zlata Ikanović, Miloš Milojević, Jovana i Jelena Panzalović, članovi Sedmice i pevačica Madam Piano, bilo je Veliko Gradište, grad na obali Dunava.
Kulturni karavan je dočekala Milena Dimitrijević, direktorka Narodne biblioteke “Vuk Karadžić” u Velikom Gradištu. Posle srdačnog dočeka u biblioteci, učesnici su posetili Gimnaziju “Miloje Vasić”, a direktorka gimnazije Vesna Novkovićeva je karavandžijama poklonila monografiju povodom 140 godine postojanja škole.

– Ovo je jedina srednja škola u gradu i postoji od 1879. godine. Mi smo iškolovali gotovo sve najznačajnije ljude Velikog Gradišsta. Oni su sada profesori u školi, lekari, direktori različitih ustanova. Inače, odbojka je tradicionalan i popularan sport u Gradištu, pa i ..Original Article

Original Article