Stihovima čuvamo jezik

85

Klub mladih umetnika koji deluje u okviru odbora SPKD Prosvjete u Austriji organizovao je 11. Veče mladih pisaca. Prisutni su uživali u stihovima i proznim delima o lepoti, ljubavi, patriotizmu, strahu od prolaznosti, ali i šaljivim, porodičnim pesmama. Kao i uvek do sada mladi pisci su mogli da čitaju svoje stihove i prozna dela, ali i da recituju poeziju poznatih srpskih i svetskih pesnika.
Publiku i izvođače je najpre pozdravio Marko Sarić, predsednik Prosvjete, koji je ukazao na važnost očuvanja naše književnosti i jezika u dijaspori. Veče je otvorila pesnikinja Kristina Đenđinović iz Crne Gore koja već drugi put nastupa na Večeri mladih pesnika. Ona je recitovala ljubavnu pesmu “Preboljeti njega”.

– Još jedno inspirativno veče, puno pomešanih emocija, vanvremenskih ideja i životnih pouka je iza nas. Slušali smo stihove o ljubavi, slobodi i rodoljublju, podsetnike da treba da uživamo u sadašnjem trenutku, i opomene da se ne plašimo onoga što nam donosi sutra. Čast mi je što sam de..Original Article

Original Article