Šta o Bledu kažu svetski mediji

107
sta-o-bledu-kazu-svetski-mediji

Lepote Bleda sa jezerom, ostrvcetom na sredini istog i tvrđavom, koja ponosno stoji iznad ove slike raja, redovno opisuju svi veći svetski mediji i popularni blogeri, koji Bled svrstavaju u najlepše krajeve na svetu

Bledsko jezero je najfotogeničnije jezero na svetu (Lonely Planet)

Izdavačka kuća Lonely Planet, koja izdaje svetski popularne turističke vodiče, svrstala je Bled na 6. mesto od 10 destinacija koje nude jedinstvena i nezaboravna iskustva. Prema ovom svetski poznatom turističkom vodiču, Bled je destinacija prirodnih lepota sa jedinstvenim ostrvom sa crkvom. Bledsko jezero kao i ostrvo sa crkvom opisuju čak i kao najfotogeničnije jezero na planeti, a za Bled pre svega preporučuju otkrivanje ponuda posvećenih održivosti.

Jezero, pored kojeg vam prija da sedite i samo posmatrate (Daily Mail)

Tokom šetnje oko njega očekuješ da ćeš ćuti pevanje Snežane (iz bajke), u vazduhu se oseća zelena šećerna vuna, a trava je prepuna cveća. „Znala sam da će Bled, koji sa razlogom svrstavaju u najlepše krajeve sveta, biti predivan, ali nisam očekivala da ću doživeti prizor iz Diznijeve bajke”, u svom članku Bled opisuje novinarka popularne britanske internet strane Daily Mail.

Među 25 najlepših malih mesta na svetu (CN Traveler)

„Postoji razlog zbog koga je Bledsko jezero jedno od omiljenih mesta u Sloveniji. Svojom smaragdnom vodom, ostrvcem sa crkvicom, pogledom na Julijske Alpe i tvrđavom iz 12. veka koja ponosno stoji na litici, neće vam uskratiti savršen pogled. Grad Bled je šarmantan i zbog restorana osvetljenih svećama i zbog tradicionalnih drvenih čamaca koji strpljivo čekaju posetioce”, tako o Bledu pričaju na putopisnom blogu Conde Nast Traveler, gde se slovenački grad nalazi među 25 najlepših malih gradova na svetu.

DOŽIVLJAJI NA BLEDU

Bledu i njegovoj bajkovitoj prirodi, blagoj alpskoj klimi i harmoničnoj energiji odvajkada su pripisivali čudesnu moć isceljenja. Romantične šetnje ili vožnja u kočiji oko jezera, vožnja u tradicionalnom čamcu (pletni) do Bledskog ostrva, obilazak moćne tvrđave koja je ustoličena na stenovitoj litici iznad jezera, i naravno uživanje u najkremastijem i najpoznatijem bledskom slatkišu, originalnoj bledskoj krempiti – Bled je mesto za one koji od putovanja očekuju više! Leti kupanje u jezeru, šetnje, vožnja biciklom i golf, zimi kupanje u bazenskom kompleksu sa termalnom vodom i predivnim pogledom, kao i obližnja skijališta – Bled će vas oduševiti u svim godišnjim dobima!

AKTIVNO UPOZNAVANJE PRIRODNIH LEPOTA

Bled nije samo utočište za potpuno opuštanje uz najlepši pogled, već i savršeno mesto za sve koji svoj odmor vole da provedu aktivno i na svežem vazduhu! Bledsko jezero sa alpskim kulisama zove da ga istražite. Šetnje, planinarenje, vožnja biciklom ili trčanje – bilo koju aktivnost da izaberete, svuda ćete biti okruženi predivnim pogledom. Planinare zovu obližnji vrhovi Ojstrica i Galetovec, sa kojih se prostire panoramski pogled na Bledsko jezero, ljubitelji vožnje bicikla mogu da iznajme električni bicikl u hotelu, ili da bezbedno ostave svoje na čuvanje, i provozaju se dolinom reke Radovne, a ljubitelji trčanja mogu da iskoriste prijatne temperature u svežem okruženju Alpa za trčanje oko jezera!

IDEALNO POLAZIŠTE ZA UPOZNAVANJE PRIRODNIH LEPOTA BLEDA

HOTEL PARK

Inspiracija za osveženi imidž Hotela Park pronađena je u netaknutoj prirodi.

Hotel Park je renoviranjem postao elegantan hotel sa jedinstvenom lokacijom na šetalištu tik uz Bledsko jezero i najlepšim pogledom na inspirativnu lepotu Bleda. Za renoviranje nas je inspirisala priroda. Bled je svetski jedinstveni alpski biser smešten u prirodi koja oduzima dah, nalazi se na ivici Triglavskog nacionalnog parka i tako spaja dva izuzetno važna elementa prirode – vodu i šumu. Voda i šuma su dva prirodna dara koja su nam bila ključna vodilja u renoviranju Hotela Park. U kombinaciji sa urbanom elegancijom, udobnošću, održivim elementima i razmišljanjem o dobrobiti i zdravlju naših gostiju, osmislili smo priču i ponudu Hotela Park. Čim uđete u Hotel Park, pruža vam se zaista neverovatan pogled na Bledsko jezero koji će vas odmah podsetiti da ste na odmoru – dobro došli! Zatvoreni termalni bazen, velnes centar i saune na poslednjem spratu hotela takođe su dobili potpuno nov i jedinstven izgled, a sa njih se pruža i prekrasan pogled na jezero sa jedne strane i pogled na moćno drveće sa druge.

Doživite priču o vodi i šumi

Jedinstveni alpski biser Bled leži usred zadivljujuće prirode na obodu Triglavskog nacionalnog parka, koji karakterišu dva prirodna elementa – voda i šuma. I voda, i šuma mogu se videti u hotelu na svakom koraku. U kombinaciji sa urbanom elegancijom, udobnošću, održivim elementima i brigom za dobrobit naših gostiju, ovo stvara harmonično okruženje za opuštanje i kreativne trenutke naših gostiju.

Sobe sa temom vode

Polovina soba u Hotelu Park posvećena je vodi. Voda je izvor života i simbol čistote. Na Bledu nas inspiriše Bledsko jezero, na koje se pruža prelep pogled iz soba sa temom vode. Sobe vode su umirujuće plave, sa talasastim elementima i vodenim muralima. Dizajnirane su tako da se gosti u njima opuste, pa se zato u njima možete fokusirati na sebe i pronaći svoj unutrašnji mir.

Sobe sa temom šume

Šume su čoveku dragocene: između ostalog, poboljšavaju kvalitet vazduha i regulišu klimatske ekstreme. Više od 40 godina iza Hotela Park postoji park sa moćnim drvećem – platanima, hrastovima, tisama, omorikama i javorovima. Hotelske sobe okrenute prema parku su zato umirujuće zelene, sa murala pozdravljaju prikazi šuma i drveća, a pogled sa prozora gleda u zelenilo. Soba je obložena drvetom smreke, koje raste i na obližnjoj visoravni Pokljuka, a po drevnom narodnom verovanju, smreka se smatra drvetom koje može da preuzme čovekovu bolest.

Prirodna voda za piće direktno iz česme

U holu Hotela Park dočekuje vas česma sa prirodnom alpskom pijaćom vodom i poziva vas da natočite vodu direktno sa česme. U Sloveniji imamo veliku sreću– kvalitet naše vode za piće je odličan. Postavite flašu sa vodom ispod cevi iz koje teče voda. Možete kupiti sopstvenu održivu flašu za vodu na našoj recepciji. Prirodna alpska voda za piće takođe se može sipati bilo gde u Hotelu Park. Na taj način ćete odmah poboljšati svoje blagostanje, doprineti boljem zdravlju i regenerisati se.

Spa Park – savršeno utočište usred prirode

Doživljaj prirodnih lepota Bleda nastavlja se u velnes centru Spa Park, koji se nalazi na poslednjem spratu Hotela Park i pruža najlepše poglede na jedinstvenu lepotu alpskog bisera. Ponuda Spa Parka obuhvata razne masaže, kupke, rituale za parove i programe opuštanja, regeneracije i detoksikacije. Priču o vodi i šumi ugradili smo i u naše tretmane koristeći isključivo slovenačke proizvode, jer želimo da našim gostima dočaramo pravo lokalno iskustvo.

Bazeni i saune sa panoramskim pogledom

Zaplivajte u bazenu sa prirodnom vodom, koja će vas smiriti, opustiti mišiće i sa svojih 30 °C prijatno zagrejati. Nakon plivanja, uronite i uživajte u panoramskom pogledu na Bledsko jezero koji oduzima dah dok se odmarate na udobnim drvenim klupama. Dodatni zagrljaj zelenila čeka vas i na spoljašnjoj terasi, gde možete da uživate u svežem alpskom vazduhu i svemu što Bled sa sobom nosi.

Kulinarski užitak u Mišlenovom duhu

Gosti Hotela Park mogu da uživaju u jedinstvenom kulinarskom iskustvu uz specijalitete kuvara Simona Bertonclja, koji profesionalno vodi ceo tim kuvara kako u Hotelu Park, tako i u ostalim hotelima Sava Hotela Bled. Za svoj rad u restoranu Julijana u Grand Hotelu Toplice, šef kuhinje Bertoncelj dobio je i prestižnu nagradu The Plate Michelin za sveže namirnice, pažljivo pripremljene i dobar obrok. Svim ovim razmaziće i ljubitelje gastronomije u Hotelu Park. Romantična večera pod njegovom dirigentskom palicom, servirana na privatnoj terasi vašeg apartmana, svakako je poseban kulinarski doživljaj!

Vinska fontana

U vinskoj fontani za vas smo pažljivo odabrali vina iz raznih vinogradarskih krajeva Slovenije. Samo stavite čašu ispod jedne od pet slavina, pročitajte svoju hotelsku karticu na registru, pritisnite dugme i uživajte u čaši odabranog vina!

Moderni konferencijski centar

Konferencijski centar Hotela Park obuhvata 7 različitih konferencijskih sala sa neprocenjivim pogledom na prirodne lepote Bleda. To je moderan konferencijski centar, odvojen od ostalih zajedničkih prostorija sa komforom po međunarodnim standardima. Prirodni elementi vode i šume takođe su sveprisutni i u konferencijskoj ponudi i samom ambijentu. U našem konferencijskom centru Hotela Park odajemo počast slovenačkim piscima i slovenačkom PEN centru (Udruženje P-isaca, E-sejista, N-ovinara), koji je 1965. godine prvi Svetski kongres PEN-a organizovao upravo na Bledu. Od tada je Bled utočište za pisce iz celog sveta, koji se svake godine okupljaju na međunarodnom susretu pisaca PEN-a.

Originalna bledska krempita

Samo kod nas je prava, originalna bledska krempita, koju poslastičari u poslastičarskoj radionici Hotela Park spremaju od 1953. godine. Ove godine napravljena je 15-milionita krempita za Kavarno Park. U pripremi koristimo originalne, sveže i kvalitetne sastojke: sveža jaja, brašno, slatku pavlaku, mleko, šećer i puter. Kod pripreme krema posebno je važna svežina jaja, jer krem čini ukusnim i laganim, a istovremeno se topi u ustima. Originalne krempite se svakodnevno pripremaju sveže bez industrijskih priprema. Probati originalne bledske krempite zaista je jedinstveno iskustvo. Prvo viljuškom probodete hrskavu koru, pa zahvatite sva 4 sloja odjednom. Oh, taj ukus! Ako ovome dodamo i najlepši pogled na najpoznatije atrakcije Bleda – Bledsko jezero, ostrvce i zamak, užitak je potpun.

Ponosni dobitnici oznake Zeleni ključ i Slovenia Green Accommodation

U proleće 2021. godine dobili smo međunarodnu oznaku održivosti i sertifikat Zeleni ključ / Green Key za Hotel Park i Kavarno Park. Zeleni ključ je vodeći standard izvrsnosti u ekološkoj odgovornosti i održivom poslovanju. To znači našu posvećenost poštovanju strogih kriterijuma koje je postavila Međunarodna fondacija za obrazovanje o životnoj sredini FEE (Foundation for Environmental Education). Ekološki znak Zeleni ključ garantuje svim gostima da izborom sertifikovanog objekta direktno doprinose zaštiti životne sredine. U ovim objektima održavamo visoke ekološke standarde. Ciljevi ekološkog znaka i sertifikata Zeleni ključ / Green key: povećati upotrebu ekološki prihvatljivih i održivih metoda rada u našim objektima i na taj način smanjiti ukupnu potrošnju resursa, povećati svest i promeniti ponašanje naših gostiju, zaposlenih i dobavljača povezanih sa održivim konceptima, i povećati svest i promeniti ponašanje zainteresovanih strana u turističkoj industriji uopšte. Na osnovu ovog sertifikata dobili smo i znak Slovenia Green Accommodation kao deo Zelene šeme slovenačkog turizma.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Ovaj članak Šta o Bledu kažu svetski mediji se pojavio prvo na TU magazin.