“Srbiju niko neće prevaspitavati, a posebno ne sledbenici Pavelića ili Bandere”

14

Tanjug

Poslaniku Vrhovne rade Ukrajine Alekseju Gončarenku stigao je odgovor iz Srbije, zbog pretnje da će se Ukrajina zajedno sa Hrvatima osvetiti Aleksandru Vučiću.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, komentarisao je te pretnje, rekavši da Srbiju i njenog predsednika Aleksandra Vučića neće prevaspitavati sledbenici Stepana Bandere u Ukrajini i hrvatski nacisti.

– Dobar deo zla u Ukrajini dolazi od onih koji sa Hrvatima dele ideje koje su ih odvele pod Staljingrad. Hrvati Vučiću nikada nisu oprostili što je preživeli unuk ustaške žrtve, a sada vidimo da mu ni njihovi saveznici u parlamentu Ukrajine ne praštaju što nije naškodio Ukrajini, ali i što nije postao deo antiruske histerije. Vučiću iznad svega ne mogu da oproste što vodi samostalnu i srpsku politiku. Srbiju, koju vodi Vučić, niko neće prevaspitavati, a posebno ne sledbenici Pavelića ili Bandere. Znam koliko smeta što Srbija ima na svom čelu slobodnog i hrabrog vođu, a svi Srbi jednog predsednika, ali isto tako znam i da smo mi Srbi ponosni na Vučića, pa i zato što smo ga sami izabrali. U Srbiji se predsednici biraju na slobodnim izborima, a ne izvikuju se na trgovima, pa ni na Majdanu – izjavio je Vulin.

Original Article