Srbi u Beču mogu da iskoriste glasačko pravo putem pošte

83

Na izborima u Beču, zakazanim za 11. oktobar, rekordan broj birača svoje pravo glasa iskoristiće glasanjem putem pošte, pokazuju istraživanja.
Tako se prognozira da će čak 43 odsto Bečlija glasati putem pošte, što je za oko 20 odsto više nego na prošlim izborima 2015. godine. To su vrednosti koje u vreme pandemije koronavirusa ne iznenađuju mnogo, ali predstavljaju veliko opterećenje pre svega po poštu.

Pošta polazi od toga da će oko pola milion Bečlija putem pošte predati svoj glas, što je više od 40 odsto imajući u vidu da pravo glasa ima oko 1,13 miliona Bečlija.

Od danas počelo je naručivanje glasačkog listića za glasanje putem pošte, pa će pošta pojačati svoj rad, a obaviće i vanredno pražnjenje poštanskih sandučića na dan izbora.
Inače, glasački listići koji stižu putem pošte prebrojavaju se tek dan nakon izbora.

Gradonačelnik Beča i nosilac liste Socijaldemokratske partije Austrije (SPO) Mihael Ludvig apelovao je na sve Bečlije da budu odgovorni i solidarni.

„Molim vas, drži..

The post Srbi u Beču mogu da iskoriste glasačko pravo putem pošte appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article